UFC

Stipe Miočić odbio primiti pojas

Nedjelja, 21. siječnja 2018. 09:25 Napisao/la  SC

Miočić u pet rundi pobijedio Ngannoua 

Stipe Močić
Stipe Močić

 Stipe Miočić obranio je titulu prvaka UFC-ove teške kategorije nakon što je u pet rundi pobijedio Francisa Ngannoua jednoglasnom odlukom sudaca.

Miočić je u bostonskom TD Gardenu postao prvi teškaš s tri obrane u nizu u UFC-u.

Amerikanac hrvatskog porijekla nije dozvolio da mu predsjednik UFC-a stavi pojas oko pasa. Uzeo mu je pojas iz ruke i dao ga svom treneru.

- Ja sam najstrašniji čovjek na svijetu!, rekao je znakovito Stipe ne krijući prezir prema organizaciji koja ga nije tretirala u skladu s rezultatima i statusom.

UFC od početka Miočića doživljava kao markentiški nezanimljivim prolaznikom, počevši od ugovora do promocije. Kamerunac Francis Ngannou imao je daleko bolji tretman u pripremi meča nego Miočić, UFC se pristrano ponašao od prvoga dana.

Inače, Ngannou je u prvoj rundi uzdrmao Miočića, koji je boru završio sa zatvorim okom.

Međutim, Miočić se brzo nametnuo i napokon rušenjem Ngannoua preuzeo inicijativu do kraja borbe.

- Ozbiljno me pogodio i uzdrmao u prvoj rundi, ali izdržao sam, a nakon toga sam preuzeo kontrolu nad borbom. Naravno da sam bio u opasnosti od tih udaraca, pa pogledajte ga, ovo je opak tip, rekao je Miočić.

- Mislim da sam ga malo podcijenio, on je jako pametan, iskreno je priznao Ngannou.

Miočić nema adekvatan tretman UFC-a, ali zato publika bila na njegovoj strani.

- Postat ću tata, objavio je nakon meča presretni Miočić.

Slavlje u obitelji šampiona bilo je potpuno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.