23. ZOI U PJONGČANGU

Spektakularno otvaranje

Petak, 09. veljače 2018. 17:31 Napisao/la  SC

Dio ceremonije obilježilo je 1200 dronova

Spektakularno otvaranje

Spektakularnim otvaranjem u Pjongčangu otvorene su 23. Zimske olimpijske igre.

Hrvatska reprezentacija na Olimpijski stadion ušla je 75. po redu i postala dio fantastične predstave koja je podignula nove standarde u zimskim igarama.

Zanimljivo da su ostvaranje zajedno gledali južnokorejski predsjednik Moon Jae-in i sjevernokorejski izaslanik Kim Yong-am, koji su se prije otvaranja službeno rukovali.

Dvije Koreje su službeno i dalje u statusu primirja.

Otvaranjem su dominirale brojne koreografije, ali i demonstracija impresivnih tehnoloških dostignuća u robotici i umjetnoj inteligenciji po čemu je Južna Koreja jedna od vodećih zemalja svijeta.

Dio ceremonije obilježilo je 1200 dronova.

Oni su iznad skijaške staze prvo u zraku formirali lik čovjeka da bi se potom u nekoliko sekundi prebacili u formaciju olimpijskih krugova, dok su ispod njih deseci snowboardera također formirali prepoznatljiv olimpijski logo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.