OI: Zoran Slavnić: Vidjet će Hrvati da je košava jača od Oluje, kod Hrvata su najopasniji Srbi

Srijeda, 17. kolovoza 2016. 18:00 Napisao/la  SC

Sve prethodne utakmice koje smo igrali protiv Hrvata, pokazale su da bi bilo glupo da sad ispustimo polufinale, kaže Slavnić

Zoran Moka Slavnić, legendarni srbijanski košarkaš, bio je posebno nadahnut kad je saznao da će Srbija u četvrtfinalu Olimpijskih igara igrati protiv Hrvatske.

- Kakva je sreća u životu da imaš brata za Hrvata. Vidjet će oni da je košava jača od "Oluje". Iako imam jednu malu rezervu, da ne bude ona stara poslovica, 'ko će koga ako ne svoj svoga, budući da su kod Hrvata najopasniji Srbi, selektor Aco Petrović i igrač Dario Šarić. Ali odavno sam rekao da ćemo u finalu ponovo igrati s Amerikancima, a onda neka oni dokažu da su bolji. Naravno da u sportu nikad ne možeš sa sigurnošću tvrditi da ćeš pobijediti, jedino ako si siguran favorit. Mi jesmo favoriti, a sve prethodne utakmice koje smo igrali protiv Hrvata, pokazale su da bi bilo glupo da sad ispustimo polufinale, kaže Slavnić.

Inače, Zoran Slavnić bio je standardni reprezentativac bivše države, praktično je cijelu karijeru igrao za Crvenu zvezdu. Zanimljivo, tri je sezone Slavnić bio igrač i trener Šibenke, koji je tada 15-godišnjem Draženu Petroviću dao prvu priliku.

Kao trener Jugoplastike prvi je dao priliku tada još dječacima, Dinu Rađi i Toniju Kukoču.

Izabran je među 50 najboljih europskih igrača svih vremena, 2013. godine postao je član FIBA-ine Kuće slavnih.

Izjavama se baš nije proslavio... 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.