Braća Sinković proglašeni za najbolju mušku posadu na svijetu u 2016. godini

Petak, 02. prosinca 2016. 15:18 Napisao/la  SC

Potvrda je to trogodišnje dominacije braće Sinković bez poraza u svim natjecanjima što je svakako apsolutni presedan u povijesti ovog sporta.

Veliko priznanje stiglo je u ruke europskih, svjetskih i olimpijskih prvaka Martina i Valenta Sinkovića!

U izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) proglašeni su najboljom muškom posadom 2016. godine.

FISA je prošle godine i trenera braće Sinković, Nikolu Bralića, proglasila najboljim svjetskim trenerom.

Potvrda je to trogodišnje dominacije braće Sinković bez poraza u svim natjecanjima što je svakako apsolutni presedan u povijesti ovog sporta, ali i kruna dugogodišnjeg mukotrpnog rada.

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju paraveslačku posadu, najboljeg trenera, te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirala je javnost, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća.

Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još Francuska, Novi Zeland i Švicarska.

- Dobili smo mnoge medalje, nagrade i priznanja u karijeri, ali ova nam je posebno draga jer su nas za nju nominirali naši navijači, javnost i mediji. Ovo će nas sigurno motivirati da budemo jednako dobri, najbolji i u novoj disciplini za koju smo se odlučili – dvojac bez kormilara, izjavila su braća Sinković nakon proglašenja ovogodišnjih laureata.

Svečana dodjela nagrada najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. u Vancuoveru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.