51. Super Bowl: Patriotsi ostvarili nevjerojatan preokret pod vodstvom najboljega tandema svih vremena

Ponedjeljak, 06. veljače 2017. 08:44 Napisao/la  SC

Nitko nikada  u povijesti NFL-a nije uspio preokrenuti zaostatak od 25 poena, Tom Brady i Bill Belichick prva kombinacija trenera i vođe navale s pet osvojenih Super Bowlova


New England Patriotsi osvojili su 51. Super Bowl protiv Atlanta Falconsa u spektakularnom preokretu, koji ulazi u povijest NFL-a.

Nitko nikada  u povijesti NFL-a nije uspio preokrenuti zaostatak od 25 poena.

 Falconsi su imali ogromnih 21:3 na poluvremenu, a najveći preokret u 50 prethodnih Super Bowlova iznosio je tek deset poena. Nije tu bio kraj...

 U trećoj četvrtini Falconsi su dosegnuli nevjerojatnih +25. Podatak da nikada u karijeri Tom Brady nije preokrenuo veći zaostatak od 24 poena sve govori o završnici finala.
 
Odjednom je proradio napad Patriotsa,  dvije minute prije isteka treće četvrtine Brady pronalazi Whitea za prvi touchdown Patsa.

U četiri poteza Brady vodi Patriotse do novog polaganja, pogađa Amendolu za touchdown, a White uspješno realizira konverziju za dva poena. Šest minuta prije kraja Patriotsi su na samo jednom posjedu razlike, 28:20 za Falconse.

  Falconsi kompliciraju, prvo Flowers ruši Ryana za gubitak 12 yarda Falconsa, zatim dobivaju i deset kaznenih yarda zbog ofenzivnog držanja i umjesto field gola Atlanta punta i daje posljednji posjed u ruke Bradyju.

  Brady gađa Edelmana, dvojica Atlantinih braniča imala su sjajnu priliku za interception, nevjerojatan splet odbijanaca i fantastična spretnost Edelmana rezultiraju hvatanjem za 23 yarda.

Minutu prije kraja Patriotsi dolaze do polaganja, White je dohvatio end zonu, a Amendola uspijeva konvertirati za dva poena i fantastični Patriotsi dolaze do produžetka, prvog u povijesti Super Bowla!

U produžetke Falconsi ulaze psihološki dotučeni.

 Patriotsi dobivaju prvu loptu, Brady je dokazao da je jedna od najvećih svih vremena. Napad New Englanda završava polaganjem, James White polaže za pobjedu New England Patriotsa 34:28.

 Brady je  postao prvi quarterback u povijesti sporta s čak pet prstenova.
 
 Isto je pošlo za rukom i Billu Belichicku, po mnogima najvećem treneru svih vremena.
 
 Nikad niti jedna kombinacija trenera i vođe navale nije rezultirala s pet osvojenih Super Bowlova.

 Bradyjeva statistika ulazi u povijest. Bacao je za čak 466 yarda čime je na listi najboljih QB učinaka u finalima prestigao legendarnog Kurta Warnera.

 Proglašen je MVP-em Super Bowla, uspio je napraviti najveći preokret u povijesti finala NFL-a, u 40. godini nada se da će igrati još tri do pet sezona...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.