Tina Mihelić najbrža u laser radialu prvog dana Otvorenog prvenstva Hrvatske

Četvrtak, 08. ožujka 2012. 18:38 Napisao/la  S. C.

Ivan Taritaš (Laser), Šime Fantela i Igor Marenić (470), Ivan Kljaković Gašpić (Finn),  Tina Mihelić (laser radial),  Mate Arapov i Ante Šitić (Zvijezda), te Luka Mratović (daska) najbrži su nakon prvog dana Otvorenog PH-a u jedrenju

Ivan Taritaš poveo je u Laseru, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 , u Finnu Ivan Kljaković Gašpić, u Laser Radialu Tina Mihelić, u Zvijezdi vode Mate Arapov i Ante Šitić, dok je na dasci najbrži bio Luka Mratović. Sukus je to prvog dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase i Split Olympic Sailing Weeka.

Ugodan i sunčan dan u Splitu, ali s dosta nestabilnim i promijenjivim zapadnjakom, snage oko osam čvorova bio je pravi za jedriličare. Priču je zakomplicirala i dosta jaka morska struja, zbog koje je bilo poteškoća na startu i stoga puno ponavljanja starteva.

Tina Mihelić pobijedila je u floti Laser Radial, u mješovitoj konkurenciji. Na drugom mjestu je Bartul Plenković, a na trećem Helena Purić. S obzirom da se na ovom PH medalje dijele samo jedriličarkama, za koje je Radial olimpijska disciplina, Purić je trenutačno druga u toj konkurenciji, dok je treća kormilarka Nikolina Prtenjača na ukupnom četvrtom mjestu.

Šime Fantela i Igor Marenić pobijedili su u oba plova za klasu 470. Nakon dva plova na drugom mjestu su Enia Ninčević i Romana Župan, dok su treći braća Cinar iz Turske.  U Finnu je dva prva mjesta prvog dana upisao Ivan Kljaković Gašpić. Drugi je  Čeh Tomas Vika, a treći Josip Olujić. U konkurenciji pedeset Lasera pobjedu je upisao Ivan Taritaš, ispred Mađara Bereca Zsombora i Talijana Marca Galla.

Dva prva mjesta na dasci RS:X ostvario je i Luka Mratović. U zanimljivoj floti klase Zvijezda po jednu pobjedu i jedno drugo mjesto upisali su posade Lovrović/Lovrović i Arapov/Šitić. Treće mjesto zasad drže Marin Mišura i Tonko Barač.

Start je u petak predviđen za 11 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.