Regatom francuskom Hyeresu nastavlja se Svjetski kup, Tina Mihelić testira formu

Subota, 21. travnja 2012. 13:50 Napisao/la  SC

Semaine Olympique Francaise bit će i ove godine najveće okupljanje olimpijskih klasa, na startnim listama je oko 900 jedriličara i jedriličarki iz više od 50 zemalja svijeta. Kao i obično vrlo je brojno i hrvatsko izaslanstvo, s dvadesetak predstavnika

Samo desetak dana nakon regate u Španjolskoj svijet olimpijskog jedrenja okupio se u francuskom Hyeresu na četvrtoj od sedam regata Svjetskog kupa. Semaine Olympique Francaise bit će i ove godine najveće okupljanje olimpijskih klasa, na startnim listama je oko 900 jedriličara i jedriličarki iz više od 50 zemalja svijeta. Kao i obično vrlo je brojno i hrvatsko izaslanstvo, s dvadesetak predstavnika.

Osim finaša Ivana Kljakovića Gašpića koji je odlučio preskočiti Hyeres i odraditi pripreme u britanskom Falmouthu, na regatnom polju Svjetskog prvenstva koje mu slijedi početkom svibnja, svi ostali hrvatski olimpijci su u Hyeresu. Za Tinu Mihelić u ženskom samcu ovo je prva velika regata ove sezone.

- Sedmu sam godinu zaredom već u Hyeresu, ovo mi je prva jača regate u sezoni. Tu smo da vidim kako stojim u odnosu na ostale cure. Pripreme su prošle dobro, došli smo u Hyeres prije desetak dana, zadovoljna sam, kaže Tina.

Laseraš Tonči Stipanović stigao je u Hyeres nakon 12. mjesta u Palma de Mallorci prije desetak dana.

- Ovo je uvijek važna stanica tijekom godine. Veselim se što je prognoza dobra, što će biti vjetra svaki dan, da odjedrimo jednu pravu mušku regatu. Pet dana da vidim u kakvoj sam formi. Hyeres je jedno lijepo mjesto i uvijek je gušt doći ovdje, rekao nam je u subotu Tonči Stipanović.

Pripreme od pet dana u Francuskoj je odradio i naš olimpijski dvojac Šime Fantela i Igor Marenić.

- Imali smo odlične pripreme, uvjeti su bili idealni, klasični francuski mistral. Nadam se da će tako biti i za vrijeme regate, koliko smo vidjeli na prognozi bit će vjetrovita regata, za razliku od Palma de Mallorce koja se jedrila po izrazito slabom vjetru, tvrdi Šime Fantela.

Listu olimpijske reprezentacije zaključuju Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, te daskaš Luka Mratović.

S velikim zanimanjem na još jednoj pripremnoj regati popratit ćemo nastup naših posada koje će se vrlo skoro nadmetati za zadnje olimpijske norme. U ženskom 470 tu su Enia Ninčević i Romana Župan, a u klasi Zvijezda čak tri naše posade: Mate Arapov i Siniša Mikuličić, Marin i Dan Lovrović, te Marin Mišura i Tonko Barać.

Uz olimpijca Tončija Stipanovića u Laseru nastupa još šest hrvatskih kormilara. Uz već iskušana imena poput Milana Vujasinovića, Daniela Mihelića i Ivana Taritaša, raduje da se u olimpijski ciklus uključuju i mladi kormilari poput Filipa Jurišića, te Nenada i Bogoslava Bugarina.

Prvi dan jedrenja je u nedjelju, 22. travnja, regata traje do 27. travnja kada se jedre plovovi za odličja za deset najboljih. Prošle godine hrvatska je reprezentacija u Hyeresu bila vrlo uspješna. Drugo mjesto zauzeo je Tonči Stipanović, Šime Fantela i Igor Marenić su bili četvrti, Tini Mihelić također je pripalo četvrto mjesto, dok je Ivan Kljaković Gašpić bio peti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.