Predsjednik Ivo Josipović u petak službeno promovirao projekt Esimit Europa

Petak, 10. listopada 2014. 19:45 Napisao/la  SC

Esimit Europa divan je i jedinstven projekt koji povezuje cijelu Europu i približava Europljane jedne drugima, rekao je Josipović

Predsjednik Ivo Josipović primio je u Petak u predsjedničkoj palači Igora Šimčiča, osnivača projekta Esimit Europa. Josipović je i službeno podupro projekt Esimit Europa zbog kontinuiranog jačanja dijaloga između Europljana, što je i cilj samog projekta. Projekt Esimit Europa povezuje diplomacije, poslove i sportove na jedinstven način vođen uspjesima Esimit Europa 2 jedrilice koja nosi europsku zastavu, a time i poruku cijelom svijetu o uspješnoj ujedinjenoj Europi.

- Esimit Europa divan je i jedinstven projekt koji povezuje cijelu Europu i približava Europljane jedne drugima. Jedrući pod europskom zastavom, Esimit Europa 2 snažan je simbol jedinstva, prijateljstva i suradnje, a kao takav predstavlja pravi duh Europske unije i europskih vrijednosti, kaže Josipović.

Posada Esimit Europa 2 sastoji se od vrhunskih jedriličara iz 11 različitih zemalja koji se zajedno natječu za Europu.

- Čast mi je što se i predsjednik Hrvatske priključio onima koji podupiru ovaj europski projekt. Uz to što imamo hrvatskog predstavnika u našoj momčadi, sada imamo i diplomatsku potporu ovom projektu. Ovo je još jedan dokaz dobre suradnje između Slovenije i Hrvatske, osobito kad vidimo da dva izvrsna jedriličara-člana naše posade, Slovenac Vasilij Žbogar i Hrvat Ivan Kljaković-Gašpić, koji se inače natječu jedan protiv drugoga na svjetskim natjecanjima i Olimpijadama, zajedno jedre za našu momčad, rekao je Igor Simčić.

Esimit Europa 2, od svog „krštenja“ 2010.godine, osvojila je 33 regate. Ove nedjelje, 12. listopada, natjecat će se za petu uzastopnu pobjedu u slavnoj Barcolani, najvećoj jednostartnoj regati na Mediteranu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.