Ivan Kljaković Gašpić u borbi za odličja na EP u klasi Finn

Petak, 23. ožujka 2012. 21:54 Napisao  I. V.

Uoči subotnjeg plova za odličja u koji je nakon pet dana natjecanja ušlo deset najboljih kormilara, Kljaković Gašpić zaostaje šest bodova za vodećim Grkom Ioannasom Mitakisem

Na Europskom prvenstvu klase Finn u Scarlinu Ivan Kljaković Gašpić pokazao je još jednom da je najbolji kad je najteže. Dok su praktički svi kormilari koji su bili u vrhu poretka u jedinom plovu upisali ulaze van prvih deset, Ivan je strpljivo gradio svoju poziciju tijekom cijelog plova, ušao šesti u cilj i time skočio na drugo mjesto ukupnog poretka, upravo kad je trebalo, dan prije kraja!

Uoči subotnjeg plova za odličja u koji je nakon pet dana natjecanja ušlo deset najboljih kormilara, Kljaković Gašpić zaostaje šest bodova za vodećim Grkom Ioannasom Mitakisem, odnosno ima jedan bod prednosti ispred Slovenca Vasilija Žbogara na trećem mjestu, dva boda ispred Talijana Giorga Pioggia na četvrtom i pet ispred još jednog Talijana na petom mjestu, Filippa Baldassaria.

- Drama se nastavlja! Bit će jako napeto, nas pet igra za tri medalje, ostali su van konkurencije za medalje. Dobro se osjećam, jedva čekam start – kazao je Ivan Kljaković Gašpić.

Ivan zasad ima pet europskih odličja i jedno svjetsko: 2007. srebrni na EP, 2008. srebrni na EP, 2009. zlatni na EP i brončani na SP, 2010. zlatni na EP, 2011. srebrni na EP. Malo je sportaša s takvom niskom odličja u olimpijskim disciplinama.

Ostali natjecatelji koji se nisu plasirali u plov za odličja jedrit će  tzv. last race. Josip Olujić je nakon šest jedrenja 17., a Tudor Bilić 44. Tudor je danas ostvario svoj najbolji ulaz na EP, bio je jako dobar 25.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.