Creski tjedan jedrenja: Posade Selene i Sagole drugog dana najbolje u svojim grupama

Petak, 05. lipnja 2015. 19:06 Napisao/la  SC

Nakon 2 jedrenja u Grupi A u vodstvu je Blu Sky s 3 boda dok ga slijede Selene s 5 bodova i Mummy One i Orion s 6 bodova 


Drugi natjecateljski dan Cres Sailing Weeka - ORC Srednjeeuropskog prvenstva u Grupi A poredak u cilju odgovora i poretku po korigiranom vremenu, a najbolji je bio Selene s Albertom Leghisom za kormilom, ispred pobjednika navigacijskog jedrenja Blu Sky i Oriona na trećem mjestu.

Nakon 2 jedrenja u vodstvu je Blu Sky s 3 boda dok ga slijede Selene s 5 bodova i Mummy One i Orion s 6 bodova što sigurno jamči zanimljiv nastavak regate.

U Grupi B uvjerljivo je pobijedila Sagola Fausta Pierobona, ispred austrijske Lume i talijanskog Cuorematto, a ukupni rezultati također su vrlo izjednačeni, jer je su bodovne razlike između prvih 5 mjesta samo 5 bodova sa Sagolom trenutno vodećom, ispred Cuorematto Stefana Furlana i Polarisa Edija Golje

Drugi dan natjecanja ponudio je lijepo i sunčano vrijeme i laganu tramontanu dovoljno konstantnog smjera, ali i promjenjive jačine te je odabir pravog kursa bio presudan za dobar rezultat a svaka pogreška mogla je skupo stajati.

Regatni odbor dao je start i za drugo jedrenje dana u kojem je nakon što je vjetar potpuno oslabio prvo signaliziran opći opoziv, a nedugo zatim i prekid. Čekalo se još do 16:15, no kada je postalo jasno da su uvjeti bolji za kupanje nego za jedrenje, oglašena je konačna odgoda svih jedrenja dana te se jedrilice proslijedile prema ACI Marini Cres.

Regata se nastavlja u subotu, 6. lipnja, sa startom predviđenim u 11 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.