America's Cup: Oracle Team USA nakon 16. regate korak bliže Emirates Team New Zealandu

Utorak, 24. rujna 2013. 00:04 Napisao/la  Marin Lovrović ml.

Rezultat nakon 16. regate: Emirates Team New Zealand - Oracle Team USA 8:6.  Jedri se do 9. pobjede

 

 

 

.

 

Fenomenalno su jedrili dečki sa Oraclea Team USA u 16. regati, od starta su poveli i sigurno vodili do samog kraja. Nije bilo tako lako, Kiwiji su bili stalno zalijepljeni za njih. Na kraju je uslijedio duboki uzdah i frustracija na licu Deana Barkera. I još jedan poraz, peti u nizu.

 

Razmak između katamarana nije nikada prelazio 150m, što je za ove jedrilice vrlo lako nadoknadivo. Vjetar je prilično varirao u snazi i intenzitetu, tako da su opet taktičari imali pune ruke posla.

 

Ponovno je briljirao Sir Ben Ainslie i njegov kormilar Jimmy Spithill, jednostavno izgledaju kao da imaju brzinu više.

 

Nažalost, 17. regata nije mogla biti jedrena zbog vremenskog ograničenja od 14.40 po lokalnom vremenu. Naime, start 16. regate bio je odgođen, samim tim čitava procedura za jedrenje za start druge regate ušla je u "crveno".

 

U utorak se jedre dva plova, rezultat je 8:6 za Emirates Team New Zealand. Jedri se do 9. pobjede.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.