K-1 WORLD GRAND PRIX

Mirko Filipović osvojio naslov i milijun dolara

Subota, 16. ožujka 2013. 08:09 Napisao/la  SC

Filipović je za savršen završetak karijere  u finalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Nizozemca Ismaela Londta

Mirko Filipović pobjednik je završnog K-1 World Grand Prix turnira, koji se prvi put u povijesti održao izvan Japana, i to u zagrebačkoj Areni pred 15.000 gledatelja. Osim pojasa K-1 prvaka, Cro Copu je pripala i novčana nagrada od milijun američkih dolara.

 Tridesetosmogodišnji Filipović je za savršen završetak karijere  u finalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao surinamskog Nizozemca Ismaela Londta. Do finala je Mirko došao nakon što je u prvom dvoboju jednoglasnom odlukom sudaca svladao Amerikanca Jarrella Millera, a potom u polufinalu i Ukrajinca Pavela Žuravljeva.

Prva runda velikog finala bila je dosta izjednačena, Londt je bio nešto aktivniji, ali krajem prve minute Mirkova s dva udarca u glavu uzdrmao je Surinamca.

Druga runda posve je pripala hrvatskom borcu. Početkom druge dionice Mirko je lijevim high-kickom srušio suparnika i odmah poslije brojanja ga opet žestoko napao te snažno uzdrmao.

Sredinom treće runde Londt je koljenom opasno pogodio Mirka i satjerao ga u kut, no Filipović je uzvratio s dva udarca solidna udarca u zadnjih minutu i pol, te je uglavnom pametno držao Londta pod kontrolom, sačuvavši prednost stečenu u drugoj rundi.

Londt je imao lakši put do finala jer je u polufinalu već u prvoj rundi pobijedio Dževada Poturka, koji je u polufinalu zamijenio Badra Harija, koji je pak u četvrtfinalu slomio stopalo i nije mogao nastaviti turnir. Borba protiv Londta pokazala se ipak prevelikom zalogajem za Poturka i on je nakon jednog neugodnog primljenog udarca zatražio odbrojavanje i brzo odustao.

U Areni su među gotovo 15.000 prisutnih bila mnoga poznata lica, među ostalima napadač Bayerna Mario Mandžukić i pobjednik Wimbledona Goran Ivanišević.

Filipoviću je ovo prvi naslov na K-1 Grand Prixu i drugi put u karijeri da se plasirao u finale završnog K-1 turnira. Prvi put je do finala stigao prije više od 13 godina, kada je izgubio od Nizozemca Ernesta Hoosta. Filipović je drugi Hrvat sa K1 naslovom, prije 20 godina tu je titulu osvojio Branko Cikatić.

- Hvala svima na prekrasnoj podršci. Ovakvu podršku nikad nisam imao ni u najboljim danima u Japanu. Ispunio mi se dječački san. Hvala mom timu koji je mjesecima krvario sa mnom, rekao je Mirko i dodao:

- Ovo je kruna moje karijere. Došao sam kao otpisan, a odlazim kao pobjednik. Ne znam hoću li nastaviti, sjest ću i vidjeti sa svojim snovima jer njima ovo teško pada. Obitelj mi danas nije bila tu, nisam mogao riskirati da me pred njima iznesu na nosilima, izjavio je Mirko i prokomentirao finale.

- Nisam sa snažnijim čovjekom bio u klinču. Mislim da su mi pukla rebra, primio sam toliko udaraca koljenom... Neki su me zlobnici spremali u grob prije vremena, ali sada im je žao. Dokazao sam svim zlobnicima da mogu, ušao sam ovdje kao najstariji i ostvario sam san. Jedini sam u povijesti s pojasima K-1 i Pridea, najjačih MMA organizacija, rekao je Filipović

- Želim se zahvaliti svima na ovoj lijepoj podršci kakvu nisam imao ni u najboljim danima u Japanu. Zahvaljujem se i svima koji su omogućili ovaj spektakl. Ispunio sam dječački san, priznao je nakon finala Filipović. 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.