Azra Saleš, Renato Strišković i Dejan Aleksić izborili SP u karateu

Nedjelja, 27. svibnja 2012. 22:15 Napisao  Marko Babić

Renato Strišković i Dejan Aleksić, članovi Zameta, te Azra Saleš (Opatija) osvojili su prvo mjesto na izbornom turniru u Samoboru i tako vizirali Svjetsko prvenstvo

Karatisti Renato Strišković i Dejan Aleksić, članovi Zameta, te Azra Saleš (Opatija), na izbornom turniru u Samoboru izborili su plasman u pojedinačnom dijelu na Svjetsko prvenstvo koje se krajem studenog održava u Parizu.

Azra Saleš je plasman ostvarila plasman u kategoriji do 68 kilograma, a u finalu je bila uspješnija od Eme Aničić (Zamet) 3:0. U kategoriji do 50 kilograma slavila je Matea Ratković (Student) koja je u završnici svladala Jelenu Grgas (Tempo) 3:0, dok je Ana Marija Čelan (Student) u finalu kategorije preko 68 kilograma pobijedila Mašu Martinović (Hercegovina) 4:3.

Direktan plasman na Svjetsko prvenstvo ostvarile su Jelena Kovačević (No Kachi, do 55 kg) i Ivana Bebek (Ri Croatia do 61 kg) zahvaljujući medaljama osvojenim na Europskom prvenstvu na Tenerifima, dok je isto pošlo za rukom Danilu Domdjoniju u kategoriji do 60 kilograma.

Veliki uspjeh ostvarili su borci Zameta. Renato Strišković je u finalu kategorije do 67 kilograma pobijedio Nikolu Šoića (Samobor) 1:0, dok je Dejan Aleksić u kategoriji do 75 kilograma u borbi za plasman na svjetsku smotru pobijedio Marka Lučića (Lotos) 1:0.

Marko Miloš (Hercegovina) izborio je Svjetsko prvenstvo u konkurenciji do 84 kilograma, u finalu je svladao klupskog kolegu Marka Vučića 1:0, dok je Ivan Zoričić (Hercegovina) pobijedio Leona Gajicu (Croatia Zagreb) 1:0.

Azra Saleš, Ivona Tubić, Anamarija Čelan i Maša Martinović predstavljat će Hrvatsku u ekipnom dijelu, dok kod karatista sastav još nije poznat.

20120326174116-84f8aee9Renato Strišković (Zamet)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.