Robert Prosinečki podnio ostavku, BiH doživjela poraz u Armeniji

Nedjelja, 08. rujna 2019. 18:05 Napisao/la  SC

Mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija, kaže Prosinečki

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

Robert Prosinečki podnio je ostavku na mjesto izbornika BiH nakon poraza (2:4) od Armenije u 6. kolu kvalifikacija za EP 2020.

- Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više: kada sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija, ja nisam uspio plasirati reprezentaciju na EURO i više nisam izbornik. Nisam uspio motivirati reprezentaciju, mislio sam da ćemo ići na EURO. I sad vjerujem da postoji kvaliteta. Gajio sam nevjerovatan optimizam, dao sam sve što sam mogao. Smatram da smo velika ekipa, ali očigledno da nešto nije u redu, čim nisam mogao ekipu dovoljno spremiti i motivirati, rekao je Prosinečki.

BiH je u Armeniji doživjela treći poraz u kvalikacijama i praktično ispala iz utrke za prva dva mjesta.

Poredak: Italija 15 (5), Finska 12 (5), Armenija 9, BiH 7, Grčka 4 (5), Lihtenštajn 0 (5).

Strijelci za BiH u Armeniji bili su Džeko (13) i Gojak (70), pogotke za domaćine postignuli su Mikhitaryan (3, 66) i Hambardzumyan (77).

Stjepan Lončar postigao je autogol u 95. minuti, reprezentativac Rijeke ušao je u 80. minuti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.