Max Allegri: Perišić i Candreva trče više nego drugi u Seriji A, ali znali smo ih zaustaviti

Nedjelja, 10. prosinca 2017. 14:18 Napisao/la  SC
Perišić, Brozović i Cuadrado
Perišić, Brozović i Cuadrado

Juventus i Inter odigrali su derbi bez pogodaka, treneri očekivano nisu bili nezadovoljni. Obojici je bilo jedino važno ne izgubiti utakmicu:

- Moram pohvaliti dečke, Interu smo dopustili da nam zaprijeti tek preko Brozovića. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme, bolje nego što sam očekivao i nedostajao je samo gol. Trčanje nije najbitnije u nogometu, ali pomaže. Da je Dybala spremniji mogao je biti opasan u završnici. Kao i drugi, radit ćemo na tome sljedeći tjedan jer smo daleko od savršene spreme. Inter je pritisnuo jako u prvih 20 minuta, ali mi smo imali najbolju šansu u tom razdoblju preko Mandžukića. Inter je najopasniji preko Candreve i Perišića, koji trče više nego bilo tko drugi u Serie A, ali Mandžukić, Cuadrado, De Sciglio i Matuidi su dvostrukim blokovima ih znali zaustaviti. Šteta što nismo pobijedili, ali sretan sam s nastupom jer bit ćemo još bolji. Ovo večeras je bilo iznad mojih očekivanja,  rekao je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

- Nisam ljutit zbog rezultata, ali uvijek želite bolje, olako smo gubili loptu u drugom poluvremenu, tako da se igrači moraju više vjerovati u sebe. No, kada napustiti Torino s bodom i bez primljenog gola, to je pozitivno. Dokazali smo da smo zasluženo na vrhu. Radili smo dobro do njihovih 30 metara, a onda nismo znali finalizirati. Ali kada pogledate da smo tri sezone bili daleko od vrha, mi smo u  15 kola uspjeli kreirati identitet, ali kao da ne vjerujemo dovoljno u sebe. Uzeli smo bod kod Napolija i Juventusa, no moramo se zapitati zašto nismo pobijedili? Zato što nismo napravili što smo mogli. Ako ne date sve od sebe, teško je ostvariti ciljeve u Serie A, kaže trener Intera Luciano Spalletti.

Usput, prema najavama engleskih medija Jose Mourinho na zimu ponovo će pokušati dovesti Ivana Perišića u Manchester United u transferu vrijednom oko 50 milijuna eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.