AC MILAN

Kineski vlasnik proglasio bankrot

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. 15:01 Napisao/la  SC

Rasprodaje se Lijeva imovina zbog dugova

Kineski vlasnik Milana Li
Kineski vlasnik Milana Li

Samo deset mjeseci nakon kupnje posrnulog velikana talijanskog i svjetskog nogometa za 740 milijuna eura, kineski biznismen proglasio je bankrot.

Ugovorom o kupnji Milana Kinezi su se obavezali u tri godine investirati 350 milijuna eura u klub. Krenuli su doista žestoko i samo ovog ljeta, njihovog prvog u klubu, na čak 15 novih igrača potrošili preko 220 milijuna eura.

Ipak, samo pola godine nakon preuzimanja Milana, Li Yonghong počeo je tražiti kupca 25 posto dionica kluba, koje je nudio za 200 milijuna eura. Ali, nije bilo zainteresiranih za četvrtinu vlasničkog udjela u Milanu.

Milanovog gazdu na ovo je natjerao dug od 80 milijuna eura, odnosno dospijeće rate kredita ukupnog iznosa 300 milijuna eura, kojeg je podigao kod investicijskog fonda kako bi kupio Milan.

Li Yonghong nije imao s čim vratiti navedenu ratu, a u nevolje ga je bacila njegova reputacija; zbog financijskih malverzacija nije mogao naći investitore koji bi mu pomogli pod povoljnijim uvjetima.

Neminovni konačan pad uslijedio je danas. Li je, kako piše Corriere della Sera "proglasio bankrot i njegova imovina prodaje se na dražbi na Taobaou, kineskoj verziji Ebaya."

Kineski sud naložio je prodaju tvrtke za pakiranje procijenjene na 60 milijuna dolara, u kojoj Li ima 11 posto vlasničkog udjela, kako bi se namirili dugovi bankama Jiangsu i Canton.

Talijanski dnevnik navodi da je Li bio nesolventan i u travnju prošle godine, kada je kupio Milan.

To se očituje u tome što je presuda o stavljanju spomenute tvrtke na dražbu donesena u veljači prošle godine. Ali, tada je rasprodaju spriječio žalbeni postupak. Sada više nema odgode.

Pitanje je što će sada biti s Milanom. Igračima i navijačima ova vijest dolazi kada se momčad konačno podigla pod vodstvom legende Gennara Gattusa nakon lošeg ulaska u sezonu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.