MONOLOG ZA PAMĆENJE

Mourinho 12 minuta govorio o naslijeđu

Petak, 16. ožujka 2018. 22:44 Napisao/la  SC

Portugalac analizirao klupske rezultate

Jose Mourinho
Jose Mourinho

Jose Mourinho ponovo je briljirao na presici.

Manadžer Manchester Uniteda održao je monolog od 12 minuta ponukan kritikama nakon poraza od Seville koji je prokomentirao ciničnom konstatacijom da je ispadanje iz Europe postalo naslijeđe Manchester Uniteda, pa nema ni potrebe za nervozom.

- Neću pobjeći ili početi plakati zato što sam čuo nekoliko zvižduka s tribina. Što se navijača tiče, ja njima uvijek kažem da su oni navijači i da imaju pravo na mišljenje i reakcije, ali postoji nešto što ja zovem nogometna baština, nasljedstvo, kazao je Mourinho prije nego što je održao predavanje o naslijeđu Manchester Uniteda:

- Manchester United je nakon finala 2011. godine samo jednom uspio doći do četvrtfinala Lige prvaka. Godine 2014. ispao je u četvrtfinalu, 2015. nije igrao u Europi, 2016. ispao je iz skupine i ispao je iz Europske lige, 2017. godine osvojio je Europsku ligu pod mojim vodstvom i ostvario plasman u Ligu prvaka, 2018. godine osvojio je prvo mjesto u skupini s 15 od 18 mogućih bodova i ispao u osmini finala. U zadnjih sedam sezona pod vodstvom četiri menadžera jednom se nije kvalificirao u Europu, dvaput je ispao iz skupine, najbolji plasman bio je četvrtfinale. To je naslijeđe, poentirao je Mourinho pa usporedio dva Manchestera zadnjih sezona:

- U zadnje četiri sezone Manchester United je u prvenstvu bio sedmi, četvrti, peti i šesti, dakle najbolji plasman bio je četvrto mjesto. U zadnjih sedam sezona Manchester City je najslabije bio plasiran na četvrto mjesto! U zadnjih sedam sezona Manchester City je bio prvak, možemo reći triput (uključujući ovu sezonu, op. a.), dvaput je bio drugi. Znate li što je još naslijeđe? Otamendi, Kevin De Bruyne, Fernandinho, Silva, Sterling, Agüero ulaganja su iz prošlosti, a ne u zadnje dvije sezone. A gdje igraju igrači Uniteda koji su otišli prošle sezone, kako igraju ako uopće igraju, retorički je upitao Mourinho aludirajući na današnje statuse bivših igrača kao što su Wayne Rooney, Adnan Januzaj, Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Víctor Valdés, Paddy McNair, Henrikh Mkhitaryan, Donald Love....

- Mogao bih biti u nekoj drugoj zemlji i imati ligu na dlanu, ali sam ovdje, bit ću ovdje i nema šanse da mijenjam svoj mentalitet. Neću pobjeći iz tunela, prvi ću izaći van u sljedećoj utakmici. Ne bojim se svoje odgovornosti. Kad sam imao 20 godina, bio sam nitko, tek nečiji sin. S puno ponosa. Sad imam 55 godina i to sam što sam. Napravio sam što sam napravio zbog truda, talenta i mentaliteta, završio je Mourinho monolog.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.