Kanibal Suarez kažnjen zbog rasističkog vrijeđanja lažljivca Evre

Srijeda, 21. prosinca 2011. 11:52 Napisao/la  I. Vranić

Luis Suarez ne smije igrati na 8 utakmica i mora platiti 40.000 funti

 Napadač Liverpoola Luis Suarez kažnjen je s 8 utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 40.000 funti zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre, braniča Manchester Uniteda. Drakonska kazna podijelila je Otok na dva dijela, zavisno o simpatijama. Zagovornici Suarezovih (ne)djela smatraju da FA nije smjela kazniti napadača Liverpoola na temelju optužbi „lažljivca“ poput Evre. Patrice Evra već je triput  bio povod za disciplinske postupke zbog rasističkih vrijeđanja, trojica optuženih igrača oslobođeni su krivice zbog neosnovanih optužbi.

Evra nije izravno optužio igrače, postupke su pokrenula treća lica. Ovog puta Evra je bez nazočnosti trećih lica optužio Suareza, koji je poznat po brutalnim ispadima. Bivši napadač Ajaxa kažnjen je sa 7 utakmica zabrane igranja zbog toga što je u prekidu utakmice divljački ugrizao rame igraču PSV-a Otmaru Bakkalu. Kaznu nije odradio jer je u međuvremenu prodan Livepoolu s nadimkom „Kanibal“.

Eto što može nogomet. Prosječni Englezi relativno mirno prihvaćaju mogućnost izlaska iz EU nakon što premijer David Cameron nije potpisao izmjene Lisabonskog sporazuma, ali se žučno svađaju oko urugvajskog „Kanibala“ i senegalskog „lažljivca“ s francuskom putovnicom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.