PRAVDA ZADOVOLJENA

Epilog prekinutog susreta nizozemskog Kupa: Ajax i AZ Alkmaar igraju novu utakmicu

Srijeda, 28. prosinca 2011. 12:26 Napisao  Marko Babić

Nizozemski savez pojasnio je da ne bi imali smisla nastaviti utakmicu od 37. minute odnosno trenutka kada je prekinuta jer bi tada AZ morao igrati s igračem manje zbog isključenja vratara koji je crveni karton zaradio braneći se od napada navijača

Nizozemski mediji objavili su vijest da je Nizozemski nogometni savez donio odluku prema kojoj će se prekinuta utakmica osmine finala Kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara odigrati ponovo u cijelosti.

Naime, u 36. minuti utakmice pri vodstvu Ajaxa 1:0 na travnjak je utrčao domaći navijač i napao vratara Az Alkmaara Alvardu. Gostujuć čuvar mreže uspio se izmaknuti, a kada je navijač pao na pod odlučio ga je onesposobiti te ga je pritom iscipelario. Glavni sudac pokazao je Alvardu crveni karton na što su gostujući igrači "poludili", a Gertjan Verbeek, trener AZ-a, povukao je momčad s terena.

Nizozemski savez pojasnio je da ne bi imali smisla nastaviti utakmicu od 37. minute odnosno trenutka kada je prekinuta jer bi tada AZ morao igrati s igračem manje zbog isključenja vratara, a ono je naknadno poništeno. Utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.