UEFA SUPERCUP Atletico pobijedio u produžecima, Real Madrid podbacio u obrani

Srijeda, 15. kolovoza 2018. 23:41 Napisao/la  SC

Utakmica UEFA Supercupa: Real Madrid - Atletico 2:4. Luka Modrić igrao od 57. minute, Nikola Kalinić na klupi Atletica osvojio prvi europski trofej u karijeri

Diego Costa (u sredini), najbolji igrač u Tallinu
Diego Costa (u sredini), najbolji igrač u Tallinu

 

Atletico je osvojio prvi trofej u sezoni!

U gradskom derbiju u Tallinu sastali su se prvaci Lige prvaka i Europske lige, Atletico je pobijedio (4:2) Real Madrid u produžecima i osvojio UEFA Supercup.

Presudila je potpuno rastrojena igra obrane Real Madrida u prvom prudužetku.

Uz dužno poštovaje ubojito pragmatičnoj igri Atletica, ipak je uža obrana Real Madrida iskazala izrazite slabosti.

U 98. minuti pogriješio je Varane, u nastavku akcije Saul je efektnim volej-udarcem doveo Atletico u vodstvo - 3:2.

U 104. minuti Diego Costa je odnio loptu Carvajalu na lijevoj strani, nepostavljena obrana europskog prvaka odgledala je brzi prijenos lopte i Kokeov udarac za 4:2.

Do kraja utakmice Real Madrid više nije uspostavio protok lopte kojim bi uspio ugroziti pobjedu Atletica.

Već u 1. minuti Navas je pokazao zašto je Real Madrid doveo Courtoisa koji je utakmicu gledao s tribine.

Doduše, daleko su veće pogreške od vratara Real Madrida učinili Sergio Ramos i Varane, kojima je Diego Costa prvo u skoku glavom odnio loptu, a onda u trku pobjegao desnom stranom i iz "mrtvog kuta" zatresao mrežu pokraj Navasa ukopanog na prvoj vratnici.

U 27. minuti Bale je pokazao zašto španjolski mediji najavljuju da bi ovo mogla biti njegova najbolja sezona u Madridu.

Pretrčao je Bale na desnoj strani Lucasa i desnom nogomet idealno u ravni druge vratnice odigrao za Benzemu, koji je pobjegao Saviću i udarcem glave loptu poslao u mrežu pokraj Oblaka - 1:1.

U 62. minuti Godin je nespretno u duelu s Benzemom igrao rukom, Sergio Ramos iz kaznenog udarca sigurno je zatresao mrežu - 2:1.

U 79. minuti Marcelo je atraktivno pokušao spasiti da lopta ne izađe izvan igrališta, Brazilac je proigrao Juanfrana, koji se probio desnom stranom, proigrao zapaženog Correu.

Argentinac se probio u kaznenom prostoru, odigrao Diegu Costi koji je pogodio za produžetke - 2:2.

Real Madrid je većim dijelom regulranog dijela utakmice izgledao bolje, posebice u prvom poluvremenu kada je plijenio pažnju brzim i točnim protokom lopte.

U završnici utakmice i produžecima Bezema i Bale potpuno su nestali s terena, a Real Madrid više nema čudesnog Ronalda koja je individualnom kvalitetom mijenjao rezultat te raspoloženje svoje i protivničke momčadi.

Diego Simeone s tribina je vodio utakmicu u kojoj je postao najuspješniji trener Atletica svih vremena sa 7 trofeja.

Luka Modrić igrao je od 57. minute u razdoblju tijekom kojega je Real Madrid imao previše slabih pojedinaca da bi mogao doći do izražaja.

Nikola Kalinić na klupi Atletica osvojio prvi europski trofej u karijeri.

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro (76 Ceballos), Kroos (103 Mayoral), Isco (83 Lucas), Asensio (57 Modrić), Bale, Benzema

ATLETICO: Oblak, Juanfran, Savić, Godín, Lucas, Rodrigo (71 Vitolo), Koke, Saúl, Lemar (90+1 Thomas), Diego Costa (108 Gimenez), Griezmann (57 Correa)

Utakmica UEFA Supercupa: Real Madrid - Atletico 2:4 (Benzema 27, S. Ramos 63-11m/Costa 1, 79, Saul 98, Koke 104)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.