TV-pravo na nogomet, finale Europske lige počinje od 23 sata po lokalnom vremenu!

Utorak, 21. svibnja 2019. 12:04 Napisao/la  SC

Zbog televizijskih gledatelja utakmice se igraju u udarnim televizijskim terminima, gledatelji na tribinama postaju sve manji izvor prihoda

TV-pravo na nogomet,  finale Europske lige počinje od 23 sata po lokalnom vremenu!

 

Budući da FIFA i UEFA zgrću milijune od televizijskih prava, televizija je postala jedino mjerilo kada se određuje satnica utakmica.

Konkretno, FIFA je televizijska prava za SP u Rusiji prodala za 2,5 milijarde dolara!

Zbog televizijskih gledatelja utakmice se igraju u udarnim televizijskim terminima, gledatelji na tribinama postaju sve manji izvor prihoda.

To prije što se za finalne utakmice u slobodnoj prodaji nađe manje od 50 posto ulaznica, sve ostalo unaprijed je podijeljeno sponzorima.

Izgleda da pri određivanju satnica više nisu važni ni igrači!

Čini se da nikoga previše ne uzbuđuje što finalna utakmica Europske lige između Chelsea i Arsenala u Bakuu počinje od 23 sata po lokalnom vremenu!

Važno je da se utakmica po srednjeuropskom vremenu igra od 21 sat, što znači da će većina tv-pretplatnika u Europi gledati nogomet u udarnom terminu.

UEFA-u očito ne zanima kako će se osjećati igrači i 70.000 gledatelja na olimpijskom stadionu u glavom gradu Azerbejdžana, posebice ako se budu igrali produžeci.

Budu li se izvodili jedanaesterci, svečano proglašenje pobjednika planirano je za oko 2 sata ujutro!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.