VAR u Ligi prvaka, najbogatiji klubovi više ne gube novac zbog sudačkih pogrešaka

Četvrtak, 18. travnja 2019. 11:19 Napisao/la  SC
VAR u Ligi prvaka, najbogatiji klubovi više ne gube novac zbog sudačkih pogrešaka

 

Tottenham je eliminirao Manchester City u utakmici četvrtfinala koja je ušla u povijest Lige prvaka.

Ne zbog sedam pogodaka (4:3) i rijetko viđenih uzbuđenja, posebice ne zbog nekontroliranog, "divljeg" nogometa u kojemu su treneri bili statisti, nego zbog dvije odluke VAR-a koje su odredile polufinaliste.

Jedna nije sporna, televizijske kamere jasno su pokazale da je Aguero u 93. minuti primio loptu u zaleđu prije nego što se asistirao Sterlingu za pogodak kojim bi Manchester City ostvario plasman u polufinale.

Druga je sporna samo ako se VAR počne zlorabiti u tumačenju pravila.

- Podržavam VAR, ali iz jednog kuta gledanja Fernand Llorente je igrao rukom, iz sučeva kuta očito nije, prokomentirao je Pep Guardiola pogodak Llorentea u 73. minuti.

Nakon više ponavljanja snimki iz različitih kuteva ne može se jasno vidjeti je li Llorente dirao loptu rukom.

Važno je da se iz svih kuteva jasno vidi da je ruka u prirodnom položaju uz tijelo, da je Llorente loptu skrenuo prirodnim pokretom tijela, a ne ruke, što znači da je pogodak regularan čak i ako je rukom dotaknuo loptu.

Ovdje treba nagasiti nešto drugo!

VAR se prvi put na ovako visokoj razini Ligi prvaka pokazao kao tehnološko sredstvo koje je ljudski faktor pogreške svelo na minimum.

Ulaganja se isplate, najbogatiji klubovi više se ne mogu žaliti da gube novac zbog sudačkih pogrešaka.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.