BAYERN

Salihamidžić potvrdio Kovačev status trenera

Srijeda, 28. studenog 2018. 11:20 Napisao/la  SC

Nismo kontaktirali Wengera kaže sportski direktor

Niko Kovač i Franck Ribbery
Niko Kovač i Franck Ribbery

Arjen Robben bio je dvostruki strijelac, baš kao i Robert Lewandowski koji je s dva gola došao do brojke od 50 pogodaka u Ligi prvaka i to - brže od Cristiana Ronalda.

Poljaku je trebalo samo 77 utakmica za ovaj učinak, a bolji su jedino Van Nistelrooy (62) i Messi (66). Peti gol djelo je Riberyja, a za goste je zabio Fernandes.

- Napokon smo došli do pobjede koja nam je bila jako potrebna. Jako dobro smo se branili, jedino smo malo popustili na samom početku drugog djela, točnije u prvoj minuti. Zabili smo prekrasne golove. Momčad je nagrađena za dobru igru, a mi smo prvi puta u puno tjedana odigrali pravih 90 minuta. Momčad ima kvalitetu, svi to znamo, a čini se kako su nam potrebne - jake utakmice, rekao je Niko Kovač nakon utakmice.

Sportski direktor Hasan Salihamdžić potvrdio je njegov status kao trenera.

- Rezultat i igra govore sami za sebe. Igrači su napokon odigrali za klub i trenera. Hoće li Kovač voditi momčad u Bremenu? Naravno! Je li bilo kontakta s Wengerom? Ne, sto posto tvrdim da nije bilo, poručio je Salihamidžić.

A na pitanje što se točno promijenilo da je Bayern odigrao ovako dobro, odgovorio je Arjen Robben.

- Bili smo u lošem stanju, ali digli smo se zajedno, kao momčad. Igrali smo u dobrom tempu, dobro se branili i žalimo tek za primljenim golom.Normalno je da se trenera kritizira, to je čak dobro jer razbudi i momčad. Pobjeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Jako sam sretan zbog Kovača, on ovo zaslužuje kao trener i čovjek. Jedan je od nas i ubija se za ovaj klub, emotivno je zaključio Robben.

Robben i Ribery vođe svlačionice stale su uz Kovača, no postoje pobunjenici, a hrvatski trener nakon pobjede nad Benficom prvi je puta to javno priznao.

- Priča se o četiri igrača koji su protiv mene. Ali nitko ne govori o onima koji su na našoj strani. Njih je puno više. I to je dovoljno, rekao je Kovač.

Nije nikakva tajna da nekoliko senatora u svlačionici (Hummels, Martinez, James), kao i Wagner, Süle, Goretzka i Gnabry, ne podnose Kovača još otkako je došao i da im je kriza u koju je momčad upala legla kao savršena izlika da traže njegov odlazak.

Zasad je Kovač siguran, no teško je reći koliko će to trajati, najvjerojatnije do prvog sljedećeg kiksa.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.