Pep Guardiola: Napoli je jedna od najboljih momčadi s kojima sam se susreo

Srijeda, 18. listopada 2017. 09:19 Napisao/la  SC

Napoli je težio kratkim dodavanjima i visokim pritiskom na našu zadnju liniju. Ako nastave igrati na ovoj razini, mogu ostvariti velike stvari, kaže menadžer Cityja

Pep Guardiola
Pep Guardiola




Pep Guardiola ishvalio je Napoli prije i poslije utakmice protiv Manchester Cityja, koji je pobijedio (2:1) u utakmici koja je za goste puno bolje završila nego što je počela.

- Kao igrač i kao trener, nikada se nisam suočio s ekipom kao što je Napoli. Nikada. Napoli je jedna od najbolih momčadi s kojima sam se susreo. Bez sumnje. Možda i najbolja. Očekivao sam tešku utakmicu, Napoli je težio kratkim dodavanjima i visokim pritiskom na našu zadnju liniju. Ako nastave igrati na ovoj razini, mogu ostvariti velike stvari. Izrazito sam ponosan na moje igrače jer znam koliko je teško bilo dobro odigrati, ali je nemoguće dominirati protiv momčadi kao što je Napoli svih 90 minuta. Dominirali smo 30 minuta i ponosan sam na to, neki su novinari pomislili da ćemo opet pobijediti 7:2, to tako ne funkcionira, rekao je Guardiola.

Maurizio Sarri ovako je vidio utakmicu:

- U prvih 30 minuta dali smo previše prostora ubojitoj momčadi. Loše smo krenuli. Uspjeli smo reagirati, promašili smo nažalost jedanaesterac, ali smo igrali dobro idućih sat vremena. Možemo žaliti za promašenim jedanaestercem. City je jako talentirana momčad, nije lako protiv njih, rekao je trener Napolija.

 Real Madrid i Tottenham odigrali su 1:1 na Santiago Bernabeuu, utakmica je obilovala prilikama na objema stranama, vratari su bili ponajbolji igrači na terenu:

 - Mislim da je rezultat realan jer su imali jako raspoloženog golmana. Tottenham je momčad koja se odlično brani, a sve se mijenja kada prvi primiš gol. Čeka nas utakmica na Wembleyju, tamo ćemo pokušati pobijediti, smatra trener Real Madrida Zinedine Zidane.

- Očekivali smo da će imati prilike, ali igrali smo dobro i otežali smo im utakmicu. Bod na Bernabeu bih uzeo kad god bi ti ga netko ponudio! Ovaj rezultat pokazuje koliko smo napredovali kao momčad. Sedam osvojenih bodova nas stavlja u sjajnu poziciju, pokazali smo da možemo igrati na ovom nivou, a to je bitno, rekao je napadač Tottenhama Harry Kane.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.