Liga prvaka: Tottenham ostvario pozitivan rezultat u Torinu, Manchester City osigurao četvrtfinale

Utorak, 13. veljače 2018. 22:55 Napisao/la  SC

Prve utakmice osmine finala: Juventus - Tottenham 2:2, Basel - Manchester City 0:4. Uoči uzvrata treba znati da je Juventus  najopasniji kada ga otpišu

Eriksen izjednačio u 72. minuti
Eriksen izjednačio u 72. minuti

Liga prvaka - osmina finala

Tottenham je uspio ostvariti pozitivanm rezultat u Torinu nakon što je Juventus vodio 2:0 u 9. minuti.

Već u 2. minuti Pjanić i strijelac Higuain iznenadili su obranu Tottenhama, u 9. minuti Higuain je postigao pogodak iz bijele točke nakon što je Daives neoprezno nogom pomeo Bernardeschija.

Otada do kraja utakmice Tottenham je dominirao, ostvarila je engleska momčad veliku prednost u posjedu lopte i na kraju zasluženo izjednačila.

Međutim, Juventus je do odmora propustio realizirati dvije velike prilike da steknu veću prednost uoči uzvrata.

U jeku napada gostiju, nakon što je Buffon obranio "zicer" Kaneu, Pjanić i Higuain pobjegli su u kontru koju je argentinski napadač završio promašajem u otvorenoj poziciji za udarac.

Kane drugi put nije pogriješio, u 35. minuti pobjegao je domaćim stoperima, zaobišao Buffona i mirno pogodio mrežu - 2:1.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Higuain nije iskoristio najbolju priliku za Juventus, drugi put je izveo udarac s bijele točke i pogodio okvir gola.

Penal je iznudio Diego Costa, koji je natjerao Auriera na prekršaj.

U drugom dijelu momčad Juventusa i dalje je djelovala nemoćno u pokušaju nadigravanja kroz pas igru, predvođeni Eriksenom gosti su tražili mogućnost postići pogodak.

U 72. minuti Eriksen je iz slobodnog udarca iznenadio Buffona, koji je pogrešno procijenio let lopte i otišao iz svoga kuta u prazno... Nije se uspio vratiti - 2:2.

Nije se ni Juventus više uspio vratiti, utakmica je završila bez pobjednika, ali su puno bolji dojam ostavili igrači Tottenhama koji su u konačnici ostvarili premoć u posjedu lopte 62 prema 38 posto.

Ništa to ne znači uoči uzvrata kada je u pitanju Juventus, koji je najopasniji kada ga otpišu.

Mario Mandžukić odradio je cijelu utakmicu u doslovnom smislu.

Manchester City rutinski je osigurao plasman u četvrtfinale u prvoj utakmici u Baselu.

Prve utakmice osmine finala: Juventus - Tottenham 2:2 (Higuain 2, 9-11m/Kane 35, Eriksen 72), Basel - Manchester City 0:4 (Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.