LIGA PRVAKA

Moura hat-trickom eliminirao Ajax

Srijeda, 08. svibnja 2019. 23:05 Napisao/la  SC

Tottenham i Liverpool u finalu

Lucas Mora
Lucas Mora

 

Lucas Moura u 95. minuti izbjegnuo je pažnji obrani Ajaxa, uletio u kazneni prostor i između dvojice igrača prizmeno loptu poslao u mrežu - 2:3.

Tottenham je pobijedio Ajax pogotkom u zadnjoj minuti sudačke nadoknade, Lucas Moura ostvario je hat-trick za veliko slavlje gostujućih navijača u Amsterdamu.

Trener Pochettino je zaplakao, Tottenham je ostvario najveći uspjeh u klupskoj povijesti neviđenim preokretom u drugom dijelu utakmice.

Već u 5. minuti de Light se pojavio sam na skoku i glavom zakucao loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta - 1:0.

U 35. minuti na kraju brze transformacije po lijevoj strani Tadić je vratio loptu Ziyech, koji je ljevicom precizno pogodio malu mrežicu u suprotnom kutu - 2:0.

Nije Ajax djelovao kompaktno u obrani kao u prethodnim utakmicama, nakon vodstva Son i Erikssen imali su povoljne prilike, Onana je oba puta obranio.

U drugom dijelu Tottehnam je krenuo otvorenije s Llorenteom u napadu, što se brzo isplatilo.

Lucas Moura u četiri minute dvaput je zatresao mrežu i doveo Tottenham na pogodak od finala!

Prvo je Brazilac u kontri izašao sam ispred Onane i pogodio, a drugi put je izveo rijetko viđenu malonogometnu minijaturu.

U kaznenom prostoru punom Ajaxovih igrača uspio je uputiti udarac i pogoditi - 2:2.

U uzbudljivih pola sata izmjenjivali su se napadi, obje su momčadi igrale za pogodak odluke.

U 79. minuti Ziyech je pogodio vratnicu s ruba kaznenog prostora, u 87. minuti Vertonghen je glavom s pet metara loptu poslao u gredu, odbijenu loptu poslao je u blok.

U 93. minuti Ziyech se u kontri pojavio na brisanom prostoru, Lloris je izvanredno reagirao i poslao Tottenham u finale.

AJAX: Onana, Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico, Schone (60 Veltman), van de Beek, (90 Magallan), De Jong, Ziyech, Tadic, Doberg (67 Sinkgraven)

TOTENHAM: Lloris, Trippier (81 Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (83 Davies), Sissoko, Wanyama (46 Llorente), Alli, Eriksen, Lucas Moura, Son

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Ajax - Tottenham 2:3 (3:3) (de Light 5, Ziyech 35/L. Moura 55, 59)
* u zagradi ukupni rezultat

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.