LIGA PRVAKA Sergio Ramos: Ne postoji bolji način da ovako pokažete karakter

Četvrtak, 15. veljače 2018. 08:46 Napisao/la  SC

Na kraju je Real Madrid pokazao najviše tamo gdje počiva snaga svake momčadi. Marca je sve sažela u naslovu: Kome trebaju Neymar i Mbappe ako imaš Asensija?!

Marcelo i Asensio odlučili pobjednika
Marcelo i Asensio odlučili pobjednika

Real Madrid ostvario je pobjedu (3:1) protiv PSG-a dvama pogocima u završnici utakmice u Madridu.

Utakmica je odigrana u ozračju slabih rezultata Real Madrida u Primeri, pritisaka na trenera Zinedinea Zidane, kritika na račun igre momčadi i najboljega napadača Cristana Ronalda...

 Momčad Real Madrida pokazala je zašto je postala trofejna:

- Počeli smo utakmicu dobro, a onda smo primili gol. Ovo je Liga prvaka u kojemu Real Madrid ima puno iskustva, utakmica se igra devedeset minuta. Htjeli smo kod kuće odigrati dobru utakmicu, stekli smo dobru prednost uoči uzvrata zahvaljujući dvama pogocima u završnici utakmice. Znali smo da je PSG vrlo opasan s svojim napadačima, znali smo da ih moramo pritisnuti. U drugom smo poluvremenu igrali bolje, imali smo na kraju prave prilike. Navijači su nam puno pomogli, osjećali smo njihovu podršku. Marcelov pogodak je jako važan, igrao je jako dobro i zaslužio je postati strijelac. Kada postigneš pogotke u pobjedi, osjećaj je uvijek dobar. Ali još nije gotovo, moramo u Parizu pokušati pobijediti, moramo pokušati postići pogodak da bismo se mirno mogli plasirati u četvrtfinale, rekao je Ronaldo, novi klupski rekorder sa 100 pogodaka u Ligi prvaka.

Zidane je nakon dugo vremena došao oputšten na jednu presicu nakon utakmice:

- Nije još gotovo, ostalo je još 90 minuta. Sretni smo jer smo odigrali veliku utakmicu i pokazali karakter pred navijačima koji su bili uz nas. Danas se možemo veseliti, ali za tri tjedna se igra drugačija utakmica. Misao je bila da se od početka nametnemo kroz posjed lopte, igrali smo s četvoricom igrača u sredini protiv trojice njihovih igrača, zato je Isco igrao otpočetka. Isco je odigrao veliku utakmicu, puno je pomogao u posjedu lopte što smo željeli. Trebamo biti zadovoljni pobjedom, zaslužili smo je, ali znamo da će u uzvratu biti jako teško. Ponosan sam na igrače, a navijači su bili ključni, posebice nakon 0:1. Pritisak? Nastavljam raditi za utakmice poput ove. Moramo biti najbolji u velikim utakmicama, vidjet ćemo što će se dogoditi, kazao je Zidane.

- Ne postoji bolji način na koji se može pobijediti od toga da ovako pokažete karakter. Ostvarili smo važnu pobjedu uoči uzvrata. Moramo nastaviti ovako igrati i pokazati namjeru da želimo obraniti titulu europskog prvaka. Najmanja pogreška može nas stajati neuspjeha u Parizu, moramo biti usredotočeni. Mislim da imamo veće šanse nego prije utakmice, ali Real Madrid nikada ne možete otpisati. Imali smo problema s brzinom njihovih napadača iako mislim da smo ih dobro pokrivali. Ostvarili su važan korak, ali moramo nastaviti ovako, kazao je kapetan Sergio Ramos.

Neymar je bio u središtu pozornosti zbog spekulacija da će uskoro postati igrač Real Madrida, Brazilac je pokazao nesvakidašnji talent i neočekivani egoizam:

- Pod ugovorom sam s PSG-om. Sada sam fokusiran samo na PSG, sretan sam u Parizu, rekao je Neymar prije povratka u Pariz koji nije bio veseo.

 Na kraju je Real Madrid pokazao najviše tamo gdje počiva snaga svake momčadi. Marca je sve sažela u naslovu: Kome trebaju Neymar i Mbappe ako imaš Asensija?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.