Liga prvaka: Man. City protiv Napolija, utakmica dviju trenutačno najatraktivnijih momčadi

Utorak, 17. listopada 2017. 12:26 Napisao/la  SC

Ja sam profesionalac, menadžer, ali i gledatelj. Volim gledati nogomet i kada sjedim kod kuće volim gledati kako Napoli igra, kaže Guardiola

Guardiola i Sarri
Guardiola i Sarri


Večerašnja (20.45) utakmica Lige prvaka između Manchester Cityja i Napolija u središtu je pozornosti svjetske nogometne javnosti.

Prema općemu sudu utakmicu igraju dvije momčadi koje trenutno igraju najbolji nogomet na svijetu.

Počelo je medijskim odmjeravanjem snaga nakon što je Pep Guardiola u najavi utakmice ishvalio Napoli, naglasivši da momčad trenera  Maurizija Sarrija igra najbolji napadači nogomet na kontinentu.

- Brinu me njegove pohvale. Guardiola je stari lisac koji hvali našu momčad da bi igračima skrenuo pozornost, optužio je vlasnik Napolija  Aurelio De Laurentiis menadžera Manchester Cityja.

- Pročitao sam izjavu predsjednika Napolija da želim omesti njegove igrače. Ja i dalje mislim da je Napoli jako dobra momčad, ali ako predsjednik više voli čuti da su katastrofa, mogu i to reći. Ja sam profesionalac, menadžer, ali i gledatelj. Volim gledati nogomet i kada sjedim kod kuće volim gledati kako Napoli igra. Puno toga u Sarrijevoj momčadi smatram jako dobrim, za nas je utakmica veliki test, kaže Guardiola.

Manchester City utakmicu protiv Napolija najavio je pobjedom od čak 7:2 protiv Stokea.

Nakon osam kola City vodi na ljestvici ispred gradskog rivala, koji pod vodstvom Josea Mourinha igra sasvim drugačiji nogomet.

Guardiola forsira napadački nogomet, potrošio je oko 450 mil. eura da bi sastavio momčad koja nakon kola ima gol-razliku 29:4. Mourinho je destruktivac s također impresivnom gol-razlikom (21:2).

Manchester City odigrao je samo jednu nedolučenu utakmicu, u 2. kolu bod (1:1) na Ettihadu osvojio je Everton.

Trebalo je novoj momčadi nekoliko utakmica da se posloži, od 4. kola krenula je impresivna serija (Liverpool 5:0, Watford 6:0, Stoke 7:2) koju je ublažila pobjeda protiv prvaka (Chelsea 1:0).

Napoli je još impresivniji na početku sezone, u osam kola ostvario je osam pobjeda uz nešto slabiju gol-razliku (26:5)!

Činjenica da je Sarrijeva momčad u prvenstvu igrala samo jednu utakmicu protiv momčadi iz vrha upravo u zadnjem kolu (Roma 1:0) ne umanjuje dojam da Napoli igra izuzetno kvalitetan  nogomet.

Kako god bilo, večeras se sastaju dvije momčadi koje ove sezone uz PSG igraju najatraktivnije u ligama petice što jamči vrhunski spektakl.

Utakmica Real Madrida i Tottenhama plijeni pažnju više zbog natjecateljskog naboja, ostali parovi su: APOEL - Borussia Dortmund, Feyenoord - Šahtar, Maribor - Liverpool, Monaco - Bešiktaš, RB Leipzig - Porto, Spartak Moskva - Sevilla

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.