Jurgen Klopp: U finalu igraju treneri koji nemaju taktičkog znanja! Što da vam kažem?!

Petak, 25. svibnja 2018. 22:26 Napisao/la  SC
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp

Liverpool i Real Madrid u subota od 20.45 sati igraju finale Lige prvaka.

Uoči najznačajnije utakmice na kontinentu menadžer Liverpoola Jurgen Klopp na zanimljiv je način najavio utakmicu protiv Zinedine Zidanea kojega često kritiziraju za nedostatak taktičkog znanja:

- Ako ljudi misle da Zidane nema nikakvo taktičko znanje, a isto misle i o meni, baš je zgodno da su u finalu Lige prvaka dva trenera koja nemaju pojma o taktici! Što vam to govori o finalnoj utakmici?. On je u Madridu manje vremena nego ja u Liverpoolu i već je ušao u tri finala Lige prvaka. On je briljantan i ja nažalost moram očekivati da će biti briljantan u finalu. Ta skupina igrača koju vodi očigledno nešto i radi. Vidio sam ih bezbroj puta kako igraju, to je fantastičan nogomet!. Organizirani su kad trebaju biti, a kaotični također kad trebaju biti! Mislim da je Zidane cijeli život bio borac. Ali tamo gdje je on odrastao u Marseilleu, moraš biti borac, kaže Klopp.

 Njemački stručnjak igrao je finale s Borussijom Dortmund:

- Prilično sam siguran da sam prvi put bio daleko uzbuđeniji. Tada sam taj finale s Dortmundom vidio kao jedinstvenu priliku u životu, ali u međuvremenu mi se puno dobrih stvari dogodilo. A nisam očekivao da će se dogoditi meni. Prošlo je ponešto vremena prije nego sam opet dogurao do finala, ali moji dečki su mi to omogućili. I spremni su za velike stvari. Ako izgubimo, ja ću biti jedini odgovoran za to. Tako da moji igrači nemaju što izgubiti, naglašava Klopp.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.