DARIO ŠIMIĆ Dosadašnja ulaganja neće biti dostatna da se Milan vrati u slavne dane

Četvrtak, 28. rujna 2017. 14:06 Napisao/la  Igor Vranić

Rijeka igra jako dobro zadnjih godina i ako danas bude tako igrala, mislim da čak može iznenaditi veliki Milan, kaže Šimić

Dario Šimić
Dario Šimić



Dario Šimić šest sezona nosio je dres Milana u razdoblju tijekom kojega je talijanski velikan osvojio zadnje dvije od sedam titula europskog prvaka (2003, 2007).

 Drugačija su to bila nogometna vremena, tada je Šimić igrao u jednom od najboljih klubova na svijetu, u zadnjem finalu igrali su Dida, Pirlo, Kaka, Maldini, Gattuso, Seedorf, Nesta, F. Izanghi, Xabi Alonso...

Danas je Milan veliki klub bogate povijesti koju novi vlasnici za sada evociraju jedino velikim ulaganjima, Kinezi su ovog ljeta uložili oko 250 mil. eura u novu momčad koja ne igra ni približno očekivanjima.   

Zvonimir Boban na početu sezone kritizirao je sportsku politiku novih vlasnika, jedini hrvatski nogometaš s dužim stažom u Milanu od Šimića kaže da je milanski klub doveo puno vrhunskih igrača, ali samo je Leonardo Bonucci igrač najviše svjetske klase.

Šimić: Ne želim pričati dok traju kvalifikacije
Dario Šimić nedavno je najavio kandidaturu za predsjednika HNS-a:
- Ne želim o tome pričati dok traju kvalifikacije za SP u Rusiju, vidjet ćemo nakon toga kako će se stvari odvijati, kaže Šimić.
- Činjenica je da su osvježili momčad, ali mislim da to nije dosta da se vrate slavni dani Milana. Nije lako stvoriti veliku momčad i atmosferu oko momčadi, pogotovo danas treba jako puno novaca. Znamo da se kineski vlasnici muče s novcem iz američkog fonda, dosadašnja ulaganja neće biti dostatna da se Milan vrati u slavne dane, kaže Šimić.



Trener Vicenzo Montella na početku sezona ima velikih problema, talijanski mediji više se bave njegovim statusom nego utakmicom protiv Rijeke?

- Rekao sam da nije lako ukomponirati preko noći novu momčad, Montella mora tek dokazati da je trener za najvišu razinu. Trenerska je uloga jako važna, a Montella je također nepoznanica. Puno će trebati uložiti rada i ulaganja da bi Milan opet postao ono što je bio nekada.

U utakmici Milana i Rijeke jedino je izvjesno tko je apsolutni favorit?

- Prvo treba vidjeti s kakvom će momčadi Milan igrati. Sigurno je da će Milan napasti i da će se Rijeka braniti te pokušati stvoriti neku šansu iz kontri i polukontri. Jasno da je Milan favorit, ali Rijeka igra jako dobro zadnjih godina i ako danas bude tako igrala, mislim da čak može iznenaditi veliki Milan.

   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.