Barcelona opet postala svjetski klupski prvak

Nedjelja, 18. prosinca 2011. 18:36 Napisao  I. V.

Barcelona pobijedila (4:0) Santos u finalu Svjetskog klupskog prvenstva

Barcelona je postala svjetski klupski prvak načinom nogometnih vanzemaljaca, rezultat (4:0) finalne utakmice protiv Santosa ne sugerira pravi odnos snaga. Na stadionu u Yokohami igrači Barcelone preveli su poznatu igru kratkih pasova u kojoj su igrači Santosa bili statisti. Dominacija Barcelone u gotovo svakoj utakmici završi na isti način: igrači protivničke momčadi odustanu od igre u kojoj nemaju šanse doći u duži posjed lopte! Barcelona svaki put iznova zadivi svijet kada protivnici poput Santosa ili Real Madrida u važnim utakmicama izgledaju  nemoćno isto kao što je Hajduk nemoćno izgledao u revijalnoj utakmici.

Utakmica u Yokohami opet je fascinirala sustavom igre u kojoj nema mjesta čak ni za napadača klase Zlatana Ibrahimovića. U vrhu napada igrali su Fabregas i povučeni Messi, što znači da Barcelona ne igra s jednim klasičnim napadačom nego s petoricom, šestoricom napadača  koji organizirano naviru sa svih strana. U pripremi Barceloninih napada braniči protivničkih momčadi ne mogu striktno čuvati napadače kojih nema. Kada Barcelonini napadači stignu u završnicu, braniči ne znaju koga treba čuvati. Prvo izgube raspored, zatim samopuzdanje i naposlijetku utakmicu. Nerješivi problemi svake protivničke obrane imaju svoja prezimena, Barcini napadači su genijalni Messi, Fabregas, Iniesta, Xavi, Alves, itd... Redom svi osim vratara Valdesa!

 

Barcelona - Santos 4:0 (Messi 17, 83, Xavi 24, Fabregas 45)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.