Leo Messi nikada u karijeri nije bio spremniji uoči jedne završnice natjecanja u Ligi prvaka

Srijeda, 01. svibnja 2019. 10:50 Napisao/la  SC

Pedantni statističari izračunali su da je u presudnom razdoblju sezone manje igrao triput u karijeri, u sezonama 2005/06, 2007/08 i 2012/13 nije igrao zbog ozljeda

Leo Messi
Leo Messi

Barcelona i Liverpool u srijedu (21) igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

U najavi utakmice svjetski mediji bavili su se svime i svačime, najviše Leo Messijem.

Jedan detalj može biti presudan!

Messi nikada odmorniji nije igrao završnicu Lige prvaka.

U zadnjih osam utakmica, Messi je samo četiri puta bio u početnom sastavu, ukupno je odigrao 465 minuta ili cca. 5 utakmica.

Pedantni statističari izračunali su da je u presudnom razdoblju sezone manje igrao triput u karijeri, u sezonama 2005/06, 2007/08 i 2012/13.

Sve tri sezone nije igrao zbog ozljeda, 31-godišnji napadač prvi put ne igra zbog svjesne odluke trenera Ernesta Valverdea.

Povrh toga Messi je ove godina samo jednom igrao za reprezentaciju, neslavni povratak u reprezentaciju obilježio je poraz (1:3) od Venezuele u prijateljskoj utakmici odigranoj u Madridu.

Ostale utakmice za reprezentaciju nije igrao.

Prvenstvo je za Barcelonu završilo proslavom titule, preostaje samo odigrati polufinale Lige prvaka.

Budući da Messi odavno nije bio ovako fizički i psihički spreman, čini se da je Barcelona bliže finalu od Liverpoola.

A finale se igra u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano, na istom mjestu gdje je Messi nedavno  protiv Venezuele doživio novu frustraciju u nacionalnom dresu.

Messi u dresu Barcelone izgleda potpuno drugačije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.