Argentincima nije drago vidjeti hrvatski sastav, Francuzi i Danci sigurni na kladionicama

Ponedjeljak, 25. lipnja 2018. 09:20 Napisao/la  SC

Izbornik Zlatko Dalić najavio  pričuvnu momčad, Argentina mora u zadnjem kolu pobijediti Nigeriju i istodobno navijati za Hrvatsku

Mateo Kovačić i Gabriel Mercado različito raspoloženi uoči zadnjeg kola
Mateo Kovačić i Gabriel Mercado različito raspoloženi uoči zadnjeg kola

 

U ponedjeljak počinje zadnje kolo natjecanja po skupinama, u drugi krug plasirali su se Rusija, Urugvaj, Francuska, Hrvatska, Belgija i Engleska.

Zanimljivo, Rusija i Urugvaj u ponedjeljak, Belgija i Engleska u četvrtak izravno u međusobnim utakmicama odlučuju o poretku.

Ispali su Egipat, S. Arabija, Maroko, Peru, Kostarika, Panama, Tunis i jedina europska reprezentacija Poljska.

Hrvatska u utorak igra protiv Islanda, remi je dovoljan za prvo mjesto u Skupini D.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je pričuvnu momčad što Argentincima nije drago čuti.

Protiv Islanda vjerojatno će igrati: Kalinić, Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić, Badelj, Bradarić, Kovačić, Perišić, Pjaca, Kramarić.

Argentina mora u zadnjem kolu pobijediti Nigeriju i istodobno navijati za Hrvatsku, Nigerija i Island imaju svoje računice:

- Znamo da Hrvatska ima ponajbolju reprezentaciju na svijetu trenutačno, sudeći prema posljednjim nastupima. Mislim da to što smo ih dobili prije godinu dana ne mijenja ništa. Ili to što smo izgubili od njih prije tri godine... Bit će ovo potpuno drugačija utakmica, ali naravno, odlično je što smo pokazali da ih možemo pobijediti. Hrvatsku je teško slomiti, jaka je i obrambeno i napadački. Ali mi nemamo što izgubiti! Na nama je da dođemo do dobrog rezultata, a onda se nadati da će u drugom susretu rezultat ići nama na ruku. Bilo bi sjajno da prođemo skupinu, ali već je i sam nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odlična stvar za mlađe generacije koje mogu gledati svoju reprezentaciju na ovako velikom natjecanju. Nešto što ja kao dječak nisam mogao. To iskustvo može donijeti samo pozitivne stvari, kaže jedan od islandskih stožernih igrača Gylfi Sigurdsson, veznjak Evertona.

Island je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji završio ispred Hrvatske, što je hrvatskim igračima dovoljan motiv.

- Želimo nastaviti pobjeđivati i bez obzira tko bude igrao u prvoj jedanaestorici igrat ćemo maksimalno. Mnogo mi znači što ću možda dobiti priliku protiv Islanda, to je velika stvar. Dobro poznajemo islandski stil igre, oni su čvrsti, snažni u duelima, igraju na duge lopte i znat ćemo odgovoriti na njihovu igru, kaže vratar Lovre Kalinić.

U utorak se također igraju utakmicu 3. kola u Skupini C, koja se u osmini finala križa sa Skupinom D, prvoplasirani iz jedne igraju protiv drugoplasiranih u drugoj skupini.

Francuska ima istu poziciju kao Hrvatska, remi protiv Danske dovoljan je za prvo mjesto. Francuska i Hrvatska  neće igrati u najboljim sastavima iako se nastoje izbjeći u osmini finala.

Budući da je remi dovoljan Danskoj za plasman u osminu finala, kladioničari nemaju težak posao.

Utorak, 26. 6.
Skupina C (16): Danska - Francuska, Australija - Peru. Poredak: Francuska 6, Danska 4, Australija 1, Peru 0
Skupina D (20): Island - Hrvatska, Nigerija - Argentina. Poredak: Hrvatska 6, Nigerija 3, Island 1, Argentina 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.