BELGIJA TREĆA

Hazard i De Bruyne diktirali način igre

Subota, 14. srpnja 2018. 17:53 Napisao/la  SC

Utakmica za 3. mjesto: Belgija - Engleska 2:0

Belgijsko slavlje
Belgijsko slavlje

 

Belgija je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobjedom (2:0) protiv Engleske.

U prvom poluvremenu Belgija je demonstrirala moć kontrole lopte, pa i kreacije iako utakmica nije obilovala prilikama.

Hazard i De Bruyne diktirali su način i ritam igre belgijske reprezentacije, koja je već u 4. minuti s leđa skinula psihološki teret favorita.

Lukaku je u 4. minuti proigrao Chadlija na lijevoj strani, branič Meunier istrčao je kontru do Pickforda i loptu iz blizine u padu skrenuo u mrežu - 1:0.

Poznato je da engleska momčad nema rješenja na postavljene obrane, pa ni belgijska obrana nije patila do odmora.

Posebice zato što Kane nije u optimalnom stanju u zadnjim utakmicama, najbolji strijelac prvenstva s ruba kaznenog prostora nije iskoristio najbolju priliku do odmora.

Engleskoj obrani nekoliko puta nije bilo lako držati raspored, najbolju priliku nije iskoristio Lukaku, koji nije dobro primio loptu kada je trebao otrčati prema Pickfordu.

U drugom dijelu ušli su Rashford i Lingard, promijenila je engleska momčad krvnu sliku, kako je vrijeme odmicalo sve više je bilo prometno u belgijskom kaznenom prostoru.

Englezi su počeli dobivati duele većom agresivnošću, najviše su prijetili na standardni način - ubačajima s poludistance.

Istodobno se sve više prostora otvaralo na drugoj strani, opet Lukaku nije iskoristio veliku priliku, kada je nakon lucidnog proigravanja De Bruynea trebao samo pravilno primiti loptu ispred Pickforda.

U 70. minuti Engleska je dočekala priliku vratiti se u utakmicu.

Dier je na desnoj strani kaznenog prostora ostao sam ispred Courtoisa, prebacio je belgijskog vratara, ali je na gol-crti Alderweireld stigao loptu.

U 74. minuti Dier je imao priliku glavom i time je Engleska ispucala svoju kvotu u jeku velikog pritiska.

U 82. minuti Belgija je potvrdila treće mjesto na svijetu u izvedbi najboljega dvojca Hazard - De Bruyne.

Drugi je prvom pravodobno gurnuo loptu iza leđa nepostavljene obrane, Jones nije dobro reagirao, Hazard je istrčao ispred Pickforda i pogodio za početak slavlja - 2:0.

BELGIJA: Courtois, Vertonghen, Kompany, Alderweireld, Chadli (39 Vermaelen), Tielemans (78 Dembele), Witsel, Meunier, E. Hazard, Lukaku (60 Mertens), De Bruyne

ENGLESKA: Pickford, Maguire, Stones, Jones, Delph, Loftus-Cheek (84 Alli), Rose (46 Lingard), Dier, Trippier, Kane, Sterling (46 Rashford)

Utakmica za 3. mjesto: Belgija - Engleska 2:0 (Meunier 4, Hazard 82)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.