Zlatko Dalić pozvao Miju Caktaša i Marka Roga umjesto Ivana Rakitića i Matea Kovačića

Ponedjeljak, 02. rujna 2019. 15:13 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: HNS

 

Zlatko Dalić neočekivano je ostao bez stožernog igrača, Ivan Rakitić otkazao je nastupe u utakmicama protiv Slovačke i Azerbejdžana:

- Razgovarao sam s Rakitićem koji još nije riješio svoj status u klubu te u ovom trenutku nije spreman za reprezentaciju i ne bi mogao dati svoj maksimum. Nemam se sada vremena baviti što će biti kasnije, nadam se najboljem. Ako bude problema, riješit ću ih na svoj način, nema bojazni. Zadnji je dan dugačkog prijelaznog roka, nezgodno je što ima još igrača koji nisu riješili svoje situacije, ali valjda ćemo se do treninga okupiti i znati kako stvari stoje. Moramo se pomiriti s time, ja to razumijem, no i za reprezentaciju moramo biti potpuno usredotočeni - tko to ne može, nema potrebe da dolazi. Puno je igrača bilo u pregovorima, puno je upitnika i naznaka, no nećemo žaliti, moramo ostati složni i donijeti bodove. Veseli me da je Jedvaj počeo standardno igrati, dobra je stvar otići iz kluba radi veće minutaže, a Perišićeve su igre u Kovačevom Bayernu također dobitak za nas, kaže Dalić.

Zbog ozljede neće igrati Mateo Kovačić, pa je Dalić pozvao Miju Caktaša i Marga Roga.

- Najmanje je problema bilo s Lukom Modrićem, on je nositelj naše igre i kapetan. On uvijek daje svoj maksimum i ništa nije upitno. Petković je dobro odigrao s Dinamom u jakim europskim i domaćim utakmicama, ima kvalitetu koju je pokazivao i prije, ima moć i treba nam kao klasična špica koja može sačuvati loptu. Očekujem da će nam biti dobitak u nadolazećim dvobojima. Imamo sitnih problema, ali sam optimist i vjerujem u igrače koji su ovdje. Nema puno vremena i prostora za velike stvari na treninzima, ali ne sumnjam da ćemo biti dobri, govori Dalić.

Hrvatska će u ponedjeljak odraditi regeneracijski trening, a potom ima dva dana priprema uoči puta u Slovačku.

Utakmica u Trnavi na rasporedu je 6. rujna, a gostovanje kod Azerbajdžana na rasporedu je tri dana poslije.

- Čekaju nas dva teška gostovanja na kojima trebamo dobar rezultat, a za dobar rezultat trebaju nam koncentracija, kvaliteta i znanje. Morat ćemo uložiti mnogo truda i energije kako bismo se vratili s bodovima. Slovaci su nezgodna, jaka momčad s tri nositelja igre u veznom redu. Lobotka, Kučka i Hamšik udarna su im snaga, žele posjed lopte i dominaciju, Duda im je lažna devetka, a opasan je i Mak na lijevoj strani. Ne smijemo im dati ni prostor ni vrijeme, ali svi su protiv nas maksimalno motivirani, pogotovo jer će imati pun stadion iza sebe. Kao i u Budimpešti, dok smo bili pravi, vodili smo, a kada smo popustili, bili smo kažnjeni. Ne smije nam se isto dogoditi u Slovačkoj, zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.