Utakmica u Slovačkoj navijestila izvjesni kraj reprezentativne karijere Ivana Rakitića

Subota, 07. rujna 2019. 14:42 Napisao/la  SC
Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

 

Utakmica protiv Slovačke navijestila je izvjesni kraj reprezentativne karijere Ivana Rakitića.

Ne zato što u 31. godini više ne može igrati na vrhunskoj razini ili zbog toga jer nema mjestu u idealnoj hrvatskoj momčadi, nego zbog toga jer je otkazao nastup za reprezentaciju u toliko osjetljivom trenutku da njegov postupak ne može proći bez posljedica.

Ako ga Zlatko Dalić pozove u idućem kvalifikacijskom ciklusu, Rakitić se na prvom okupljanju reprezentacije može pojaviti samo u statusu pokajnika.

Bude li Rakitić u prvoj utakmici igrao u početnoj postavi nakon ovakve predstave u Slovačkoj, Dalić će izgubiti vjedostojnost pred igračima koji su zaslužili povjerenje time što su pokazali da Rakitića mogu zamijeniti .

Izvjesno je da Rakitić u 31. godini vjerojatno nije spreman glumiti pokajnika i sjediti na klupi reprezentacije nakon što isto radi u Barceloni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.