Umirovljeni Mario Mandžukić i ozlijeđeni Ante Rebić u ovom sazivu nemaju zamjene

Utorak, 11. rujna 2018. 11:26 Napisao/la  SC

Dalićeva dilema je Ivan Santini ili Marko Livaja u vrhu napada, svatko od njih ima svoje prednosti i nedostatke

Ivan Perišić i Sergio Ramos
Ivan Perišić i Sergio Ramos

 

Uoči večerašnje utakmice između Španjolske i Hrvatske (20.45) u Elcheu, izbornik Zlatko Dalić jedino je otkrio da se Ivan Rakitić vraća u momčadi i da je Domagoj Vida spreman za prvu utakmicu Lige nacija.

Budući da se Marcelo Brozović odmarao tijekom utakmice protiv Portugala nema razloga da Dalić protiv Španjolske ne zaigra s ponajboljim središnjim trokutom na SP-u u Rusiji: Rakitić i Borozović povučeniji, Modrić ispred njih.

Vratar se zna (Kalinić), u zadnjoj liniji također nema dvojbi (Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić), dok je u napadu jedino Ivan Perišić rezervirao mjesto.

Dalićeva dilema je Ivan Santini ili Marko Livaja u vrhu napada, svatko od njih ima svoje prednosti i nedostatke.

Budući da nije pokazao ništa posebno protiv Portugala, Marko Pjaca ispao bi bespogovorno iz momčadi kada bi Dalić imao adekvatnu zamjenu.

Kombinacija s Mateom Kovačićem kao četvrtim klasičnim veznim igračem ne čini se realnom posebice otkada je Luis Enrique promijenio način igre španjolske reprezentacije, koja igra puno brže i okomitije.

Puno je izgledanija kombinacija s Marcelom Brozovićem na boku i Mateom Kovačićem u središnjici, ali u tom slučaju momčad gubi defenzivnu moć ispred zadnje linije.

Što god Dalić odlučio, jasno je da umirovljeni Mario Mandžukić i ozlijeđeni Ante Rebić u ovom sazivu nemaju zamjene.

 Što se Španjolske tiče, Luis Enrique pobijedio je Englesku na Wembleyu u sljedećem sastavu: De Gea, Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcos Alonso (87 Inigo Martinez), Saul Niguez, Busquets, Thiago Alcantara (80 Sergi Roberto), Asensio (68  Aspas), Morata, Isco.

Španjolska je prva pobijedila Englesku na Wembleyju nakon Hrvatske, koja je slavila 2007. godine (3:2).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.