Josip Brekalo i Nikola Vlašić počinju utakmicu protiv Slovačke u petak, dolazi nova generacija

Četvrtak, 05. rujna 2019. 00:21 Napisao/la  SC

Svi mi mladi igrači nastojimo što bolje raditi, kako bismo jednog dana možda preuzeli glavnu riječ. Želimo iskorititi svoje šanse i pokazati da vrijedimo, kaže Josip Brekalo

Josip Brekalo
Josip Brekalo

 

Ako je suditi prema najavama, Josip Brekalo bi u petak (20.45) u Trnavi trebao početi utakmicu protiv Slovačke.

Izbornik Zlatko Dalić vjerojatno će igrati u sljedećm sastavu: Livaković - Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić - Brozović, Modrić, Vlašić - Brekalo, Perišić - Petković

Od standardnih igrača iz zadnjega ciklusa nema Rakitića (otkaz), Kovačića i Kramarića (ozljede).

Brekalo se početkom ove sezone nema razloga buniti zbog minutaže u Wolfsburgu:

- U klubu sam se izborio za startnu postavu nakon tri ulaska s klupe, odgovorio sam na najbolji mogući način i vjerujem da će sve krenuti svojim tokom. Sada je na izborniku je odlučiti na kojoj me poziciji najviše treba, ja sam spreman i na raspolaganju. U dobroj sam formi, Wolfsburg je dobro krenuo, ja se dobro osjećam i nadam se da ću tako nastaviti i u reprezentaciji, kaže Brekalo.

Protiv Slovačke trebali bi igrati Vlašić i Brekalo, donedavni U-21 reprezentativci:

- Svi mi mladi igrači nastojimo što bolje raditi, kako bismo jednog dana možda preuzeli glavnu riječ. Želimo iskorititi svoje šanse i pokazati da vrijedimo. Trenutačno neki reprezentativci nisu najzadovoljniji svojim statusima u klubovima, ali moramo dati sve od sebe i pobijediti. Slovačka je iznimno čvrsta reprezentacija s dobrim pojedincima poput Hamšika i Škriniara. Neće biti lako, možda će biti slično kao u Mađarskoj, a mi moramo pokazati svoje drugo lice i pokazati pravi pristup i angažman. Kalkulacija nema, protiv svih treba ići na pobjedu, a sa svih šest bodova odredili bismo tijek zbivanja u svojoj skupini. Mora se ući maksimalno u obje utakmice, nitko više nema pravo na kiks. U skladu s time se i pripremamo, naglašava Brekalo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.