NIKOLA JURČEVIĆ Događala su se u nogometu i veća čuda, ali se ne zavaravamo

Srijeda, 20. ožujka 2019. 00:44 Napisao/la  SC
NIKOLA JURČEVIĆ Događala su se u nogometu i veća čuda, ali se ne zavaravamo

 

Nikola Jurčević izbornik Azerbejdžana postao je 12. veljače ove godine, stjecajem okolnosti prvu utakmicu igra protiv Hrvatske u Hrvatskoj.

- Mi u Zagreb ne dolazimo na izlet, događala su se u nogometu i veća čuda. Ali, ne zavaravamo se. Da me ne bi netko pogrešno shvatio, ne želim zvučati bahato. Dolazimo u goste viceprvaku svijeta i četvrtoj reprezentaciji po Fifinom renkingu, mi smo 108. i to valjda dovoljno govori. No, meni i igračima je veliki gušt i čast igrati protiv takve reprezentacije tako da se veselim utakmici koliko god ću se malo čudno osjećati. Znam da Dalić ima nekih problema u obrani koja će igrati u potpuno drukčijem sastavu, ali to je i dalje reprezentacija koja spada u sami svjetski vrh. Sviđaju mi se mladi igrači, oni su budućnost Hrvatske i siguran sam da je njihovo pozivanje bio dobar potez. Mi ćemo napraviti sve da im se što bolje suprotstavimo, rekao je Jurčević za Index.

Jurčević tek slaže prve dojmove:

- Ovdje sam tek mjesec dana, ali dojmovi i uvjeti su stvarno fantastični. Nema nekog prevelikog rezultatskog pritiska jer su ti ljudi realni. Glavni cilj je napraviti neki korak naprijed i popraviti renking reprezentacije. Ima tu jako zanimljivih igrača, iako sam dosta ograničen njihovim izborom jer većina igra u domaćem prvenstvu. No, ima i nekih legionara i iskusnijih igrača koji čine jednu sasvim pristojnu reprezentaciju, kaže Jurčević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.