MARIN LEOVAC

Nadao sam se da ćemo dobiti Grčku

Utorak, 17. listopada 2017. 15:37 Napisao/la  SC

Nije me iznenadio poziv izbornika Zlatka Dalića

Marin Leovac, bivši branič Rijeke
Marin Leovac, bivši branič Rijeke


Marin Leovac ponovo je postao reprezentativac nakon što je Zlatko Dalić postao izbornik, a branič PAOK-a postao je posebno  zanimljiv sugovornik nakon što je Hrvatska u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za protivnika dobila Grčku:

- Baš sam se nadao da dobijemo Grčku. Sigurno smo kvalitenija i bolja momčad, ali moramo biti svjesni da nam neće biti lako. Pogotovo ne u uzvratu, teško je igrati na Karaiskakisu, a taj će stadion Olympiakosa u dodatnim kvalifikacijama sigurno biti pun. Grci pod izbornikom Skibbeom dosta dobro stoje defanzivno, ali se opet po igračkoj kvaliteti ne mogu mjeriti s nama. Niti nam parirati. Oni su se u kvalifikacijama pokazali kao čvrsta momčad, ali imaju problema kada moraju graditi igru. Njima odgovara igra u kojoj se brane, sve drugo im ne ide u korist. Grčka ima stvarno dobre i prilično iskusne braniče, ali opet i dovoljno kvalitetan napad. Tu je prije svih Mitroglou, a vrlo opasan je i Fortounis iz Olympiakosa kojega osobno jako dobro poznajem. Njih dvojicu u svakom slučaju treba dobro pripaziti, oni su ipak opasniji od drugih. No, optimist sam, kaže Leovac za goal.hr.

Utakmice će se vjerojatno igrati bez gostujući navijača:

- Kad je zadnji put Hrvatska igrala u Grčkoj, bilo je velikih nereda. Ovdje su fanatični navijači, tako da je u neku ruku možda i bolje da bude tako, govori Leovac koji je ponovo u reprezentaciji:

- Nije me iznenadio poziv izbornika. Razgovarali smo korektno, o detaljima ne bih previše pričao. Nikada se nisam gurao preko medija, to nije moj način. Ako izbornik vjeruje da svojim igrama mogu pomoći reprezentaciji, ja sam mu na raspolaganju, uvijek ću se odazvati i dati sve od sebe. Tako je uvijek bilo, tako će uvijek i biti, rekao je bivši branič Rijeke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.