KVALIFIKACIJE ZA SP

Kramarić pogocima osigurao play-off

Ponedjeljak, 09. listopada 2017. 22:42 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Ukrajina - Hrvatska 0:2

Kramarićeva večer u Kijevu
Kramarićeva večer u Kijevu


Andrej Karamarić odveo je Hrvatsku u play-off dvama pogocima u drugom dijelu utakmice protiv Ukrajine.

Osvjedočeni fantastični Kramarićev osjećaj za pogodak i dvije briljantne asistencije Modrića i Rakitića ostavile su mogućnost da se Hrvatska plasira na SP u dodatnim kvalifikacijama.

Prepostavka uspjeha u Ukrajini dogodila se nakon odmora, u drugom dijelu izbornik Dalić pomaknuo je zadnju liniju hrvatske obrane visoko prema sredini igrališta, stisnuo se središnji blok u visokom presingu, ključno je bilo da su Kramarić i Mandžukić promijenili mjesta u vrhu napada...

Ukrajina je ostavila bolji dojam u prvom dijelu utakmice.

Brža i agresivnija domaća momčad, predvođena Jarmolenkom i vrlo rasploženim Konopljankom, lako je stvarala višak u pripremi napada. Posebice je ukajinska momčad dominirala po lijevom boku gdje Vida nije mogao zaustaviti Konopljanku.

Dobro je za hrvatsku reprezentaciju ispalo što Ukrajincima nedostaje zadnji pas, pa osim velike prilike u 32. minuti nije bilo izrađene prilike.

A u 32. minuti upravo su Jarmolenko i Konopljanka pokazali visoku klasu, prvi vrlo preciznim ubačajem s desne strane, drugi ulaskom u prostor iza Mitrovića i ne baš dobro izvedenim udarcem glavom ispred Subašića.

Unatoč pritisku domaćini su ipak najopasniji biti s distance, Rakitskij (24) i Stepanenko (30) zaprijetili su udarcima izvana.  Subašić je zamalo pogriješio kod Rakitskijeva udarca.

Hrvatska momčad ima kroničnih problem sa sporim protokom i iznošenjem lopte iz svoje trećine, svim je  poznato da  spori hrvatski vezni red (Badelj, Rakitić, Modrić) bez brzih bokova i aktivnije igre napadača nema šanse stvoriti višak.

Zadnjih desetak minuta hrvatska se momčad nametnula kroz posjed lopte, ali bez završnice zbog evidentnih koncepcijskih boljki.

U 40. minuti Island je poveo protiv Kosova pogotkom Sigurddsona čime je Ukrajini i Hrvatskoj prepuštena borba za drugo mjesto.

 U drugom dijelu hrvatska se momčad presložila i počela stvarati pristisak kroz kontinuirani napad, Kramarićeva kretanja počela su otvarati rupe u međuprostoru.
 
 Odmah su počela do izražaja dolaziti Modrićeva proigravanja...
 
 U 62. minuti Modrić je precizno ubacio u kazneni prostor, Kramarić je skočio između ukrajinskih sropera i udarcem glavom loptu poslao u lijevi Pjatov kut - 0:1.
 
 Karamićev pogodak oslobodio je hrvatsku momčad pritiska, igrači u kockastim dresovima počeli su dobivati duele u visokom presingu, koji je Jarmolenka i Konopljanku udaljio od Subašića na pristojnu daljinu.

 U 70. minuti Rakitić i Kramarić pokazali su što znači imati istanačni osjećaj za loptu i prostor...

Izašla je ukrajinska obrana, Vrsaljko je dugačkom loptom pronašao Rakitića na desnoj strani kaznenog prostora.

Uslijedilo je vrhunsko Rakitićevo paralelno odigravanje za Kramarića na drugoj vratnici, cijela je ukrajinska obrana zajedno s Pjatovom ispala iz igre tako da je Kramarić samo gurnuo loptu u prazna vrata - 0:2.

U 73. minuti Konopljanka je proigrao Jarmolenka, koji nije dobro zahvatio loptu ispred Subašića.

Bila je to jedina ukrajinska prilika u drugom dijelu tijekom kojega je hrvatska reprezentacija apsolutno dominirala u svemu bitnom.

Svakako treba istaknuti briljantno suđenje njemačkog suca Brycha.

UKRAJINA: Pjatov, Karavajev, Rakitskij, Hačeridi, Matvijenko, Rotan (68 Sydorchuk), Stepanenko, Jarmolenko, Marlos (78 Besiedin), Konopljanka, Garmaš (66 Kovalenko)

HRVATSKA: Subašić, Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko (86 Pivarić), Rakitić, Badelj, Modrić, Kramarić (88 Pašalić), Mandžukić (90+1 Rog), Perišić

Skupina I, 10. kolo: Ukrajina - Hrvatska 0:2 (Kramarić 62, 70), Finska - Turska 2:2 (Arajuuri 76, Pohjanpalo 88/Tosun 57, 84), Island - Kosovo (Sigurddson 40, Gudmundsson 68)    

Poredak: Island 22, Hrvatska 20, Ukrajina 17, Turska 15, Finska 9, Kosovo 1

Poredak drugoplasiranih reprezentacija:

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.