Luka Modrić: Pobjeda nam daje veliko samopouzdanje, od nas se puno očekuje

Petak, 22. lipnja 2018. 09:07 Napisao/la  SC

Argentina mora nešto promijeniti ako želi dalje, a što se nas tiče, na pravom smo putu da ponovimo SP 1998. i trebamo ovako nastaviti, kazao je Ivan Perišić

Luka  Modrić
Luka Modrić

 Luka Modrić proglašen je u izboru FIFA-e proglašen je najboljim igračem utakmice protiv Argentine, Modrić je pogotkom u 80. minuti osigurao pobjedu.

Hrvatska se pobjedom protiv Argentine plasirala u osminu fnala prvi put nakon SP-a 1998. godine, oživjele su uspomene na brončano razdoblje hrvatskog nogometa.

- Odigrali smo savršenu utakmicu, pogotovo poluvrijeme, a protiv ovakve Argentine to nam je i bilo potrebno. Zabili smo tri prelijepa gola, otvorilo nam se danas i došli smo do pogodaka, no najvažnije je da smo odigrali jednu veliku utakmicu i prošli u osminu finala. Ova pobjeda daje nam veliko samopouzdanje, s pravom se puno očekuje od nas, ali treba izbjeći euforiju i ostati nogama čvrsto na zemlji, pripremati se za dalje. Prvi cilj smo ostvarili, ali uvjereni smo da možemo ići i dalje, no svaka sljedeća utakmica je teška. Pobjeda izgleda lagano, ali nije bilo tako, pomogla nam je greška njihovog vratara i taj prvi pogodak nam je dao puno samopouzdanja, odigrali smo savršenu utakmicu, drugo poluvrijeme smo uspostavili ravnotežu i uspjeli zabiti tri gola. Naša kolektivna igra koju smo prikazivali tijekom cijele utakmice je zaslužna za pobjedu, pogotovo u drugom poluvremenu kad smo uspostavili ravnotežu s loptom, prvi dio utakmice smo se dobro branili i zatvorili protok prema Messiju, odbijali smo se pokušaje te stvorili tri čiste šanse koje nismo realizirali, ali to je došlo na naplatu u drugom dijelu. Tad nam se diglo samopouzdanje i zabili smo još dva pogotka, kazao je Luka Modrić.

- Svaka pobjeda je lijepa, a ova je nešto posebno. Momčadski smo Messija zaustavili kako smo se dogovorili, ovaj put momčad je igrač utakmice. Nisam zabio? Ma ja igram da Hrvatska pobjeđuje! S mojim golovima ili bez njih, ja sam jednako sretan. Ova je utakmica pokazala, potvrdila da možemo s najboljima. Imamo još neke stvari za odraditi, neke sitnice popraviti u igri. Ostat ćemo na zemlji. Neka navijači slave, drago nam je da se Hrvati vesle, a mi nemamo vremena za to, nije cilj samo proći skupinu, imamo još nešto za poslije, korak po korak, rekao je Mario Mandžukić.

- Sampaoli rekao da su oni dominirali? Ne znam što je on gledao, ja sam vidio Argentince koji padaju i plaču kao curice. Moje srce ne može opisati kako se osjećam, predivno, igramo za svoje obitelji, svoj narod, sve koji su nas došli bodriti, koji vole Hrvatsku! Bili smo bolji, ali ništa još nismo napravili. Vrata su nam širom otvorena, daj Bože da odemo što dalje. Ponosan sam što nosim dres hrvatske reprezentacije, ovo je pobjeda svih. A o Luki neću ni pričati, bez takvih nogomet ne bi bio zanimljiv, kazao je Šime Vrsaljko.

- Odradili smo odličan posao, rekli smo da se trebamo dobro braniti kao momčad i točno smo to učinili. Svi trče, svi zatvaraju, to je jedini dobar put. A mi ćemo uvijek dati gol. Imali smo i prije dobre šanse, mogli smo i ranije riješiti utakmicu. Imali smo prilika i u prvom poluvremenu, a golovi su onda stigli nakon pauze. Imamo šest bodova, zaslužili smo ih i sad želimo pobijediti i Island. Hvala svim navijačima, uvijek su bili prava podrška. Osmina finala? Bitno je da smo mi dobri i puni samopouzdanja, pa tko dođe - dođe. Messi je najbolji, kao i Cristiano, no možeš postići nešto samo ako igraš kao momčad. Argentina mora nešto promijeniti ako želi dalje, a što se nas tiče, na pravom smo putu da ponovimo SP 1998. i trebamo ovako nastaviti, kazao je Ivan Perišić.

- Dobio sam udarac kad je bio faul na centru, broj dva me udario. Poslije toga vidio sam da Messi napada Strinića, a ja sam bio iza njega i samo sam molio Boga da ga ne prođe. Srećom, okrenuo se na drugu stranu i tada je krenula kontra. Iskreno, ne znam ni sam kako sam istrčao tu kontru i kako sam udario loptu. Odmah poslije toga sam morao izaći, nisam više mogao. Previše me boljelo stopalo, rekao je Ante Rebić, koji je atraktivnim pogotkom odredio tijek utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.