Dejan Lovren: Argentinci žele da igramo u sastavu koji je njih pobijedio, ali zašto bismo riskirali?!

Nedjelja, 24. lipnja 2018. 11:08 Napisao/la  SC

Da je Luka Modrić  Nijemac ili Španjolac, uvijek bi bio među Top 3 igrača, možda bi osvojio  Zlatnu loptu, kaže stoper hrvatske reprezentacije

Dejan Lovren
Dejan Lovren

Dejan Lovren bratio se novinarima prije nego što je reprezentzacija iz svoga kampa otputovala u Rostov, gdje u utorak igra protiv Islanda.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u momčadi:

- Shvaćam da Argentinci žele da igramo u sastavu koji je njih pobijedio, ali zašto bismo riskirali s igračima koji imaju kartone?! Svi smo spremni, nama je cilj pobijediti Island, bez kalkulacija i neće biti jednostavna utakmica, igrali smo u kvalifikacijama protiv njih. Dalić je napravio fantastičnu atmosferu oko nas, ima poseban odnos s igračima od početka, zna kako s igračima komunicirati, ide na psihu s nama i nije nam najveći prijatelj, ali je dovoljno da smo si jednostavno blizu i razumijemo se. Zato i je tako kako je, atmosfera odlična, treba tako održavati, kaže Lovren.

Potvrdilo se da Hrvatska ima najjači vezni red predvođen Modrićem:

- Fantastično je igrati s Lukom, gušt je, jedan je od najboljih na svijetu, treba mu više posvetiti pažnje, da je Nijemac ili Španjolac, uvijek bi bio među Top 3 igrača, možda bi osvojio Zlatnu loptu. Budući da smo mi Hrvati, ne dobiva previše pažnje. Ali ljubitelji nogometa znaju i prepoznaju da je trenutačno najbolji vezni igrač na svijetu, smatra Lovren.

O raspletu prvenstva hrvatski stoper kaže:

- Nema trenutno favorita kad vidiš kako igraju, ali moraš respektirati momčadi poput Brazila, Njemačke, Španjolske, Belgije... i dobro je za nas da nitko ne pokazuje neku veliku igru, mi smo favoriti iz sjene, idemo polako svojim tijekom. Svake godine je nama neka prilika, pričamo puno, a na terenu ništa ne pokažemo. Bio sam i 2014. na SP-u, a kao da su dvije različite reprezentacije, potpuno je drugačija atmosfera. Sad osjećamo da možemo jako daleko. Treba imati i malo sreće, ali ako si hrabar, radiš, vratit će ti se. Mora se posložiti, imamo fantastične igrače na vrhuncu forme, u najboljim godinama, treba to iskoristiti. Igramo slobodno, bez opterećenja, jer glavni cilj, doći na SP, smo ostvarili, pa sada idući proći skupinu. Nama je trenutno gušt igrati jer atmosfera je sjajna u momčadi i u Hrvatskoj, sad to treba održavati. A to ide pobjedama, govori Lovren.

Stoper Liverpoola prošle sezone igrao je najbolji nogomet u životu:

- Iz godine u godinu rastem, sazrijevam kao igrač, čak sam i ponosan na neke pogreške koje sam napravio, bez njih ne bih bio gdje jesam, ojačale su me kao čovjeka i igrača. Vjerovao sam u sebe i kad su me svi gazili, vrijeđali, prijetili..., bio mi je gušt svima pokazati suprotno, da mogu biti jedan od najboljih braniča, to mi je cilj. Život nije lak, ali trudim se pokazati svim ljudima da je sve moguće napraviti kroz rad, red i disciplinu, to je rješenje, zaključuje Lovren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.