HNS ODLUČIO Zlatko Dalić ostaje izbornik samo za dvije utakmice play-offa

Ponedjeljak, 16. listopada 2017. 18:02 Napisao/la  SC

Dalić neće sada dobiti ugovor, niti ikakve nagrade. Tek ako odemo u Rusiju, onda ćemo razgovarati o budućnosti, kazao je Davor Šuker nakon sastanka Izvršnog odbora HNS-a

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić


Odlukom Izvršnog odbora HNS-a Zlatko Dalić postaje izbornik na određeno vrijeme, odluku nogometne vlade priopćio je Davor Šuker:

 - Zlatko Dalić bit će hrvatski izbornik do kraja ovih kvalifikacija. Razgovarali smo u subotu, on će odraditi ove dvije utakmice, pa ćemo poslije play-offa razgovarati o budućnosti. Pohvalio bih poštenje i ljubav Zlatka Dalića koji ima svoje ime u svijetu, a sjetite se kako je u Splitu odmah sjeo u auto i došao nam pomoći u Ukrajinu. On neće sada dobiti ugovor, niti ikakve nagrade. Tek ako odemo u Rusiju, onda ćemo razgovarati o budućnosti. Ali, o tom-potom, ne volim ništa pričati unaprijed. Imamo vremena, izbornik će izabrati i svoje pomoćnike. Najvažnije je da se plasiramo u Rusiju, pa molim sve koji rade u nogometu, pa i navijače da budemo složni, pokažemo jedinstvo, rekao je Šuker.
 
Predsjednik HNS-a pojasnio je izbor izbornika:

- Previše se digla buka posljednjih dana, pisalo se tko treba biti novi izbornik. Mi smo željeli Dalića, ali smo morali čekati odluku Izvršnog odbora. Sada je to sve amenovano, pa izbornik sada ima potrebnu mirnoću, ali i dovoljno vremena za slaganje stožera, kaže Šuker.

Hrvatska utakmicu dodatnih kvalifikacija igra u Zagrebu:

- Tako su procijenile naše službe, utakmica će se u Zagrebu odigrati zbog sigurnosnih razloga. A nama je važno da tu bude i pun stadion. Rođeni sam Osječanin, znam da smo obećali da ćemo baš u Osijeku odigrati tu utakmicu. No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku. Još smo kažnjeni jednom utakmicom zabrane igranja pred praznim tribinama, nećemo taj dvoboj odigrati u Osijeku, već onaj prvi kojem će prisustvovati gledatelji, zaključio je Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.