FIFA RANKING

Hrvatska četvrta na svijetu

Četvrtak, 16. kolovoza 2018. 13:29 Napisao/la  SC

Hrvatska napredovala 16 mjesta

Hrvatska četvrta na svijetu

 

Hrvatska nogometna reprezentacija četvrta je u svjetskom poretku na ljestvici FIFA-e.

Finalist Svjetskog prvenstva u Rusiji na ljestvici objavljenoj u četvrtak s 1.643 boda nalazi se iza svjetskog prvaka Francuske, brončane Belgije i Brazila koji je ispao u četvrtfinalu.

Treba reći da FIFA računa poredak prema novom sustavu, dodavanjem i oduzimanjem bodova prijašnjem broju bodova umjesto na izračunu prosjeka bodova kroz zadano vremensko razdoblje.

- Bodovi koji se dodaju ili oduzimaju određuju se prema relativnoj snazi oba suparnika, uključujući i očekivanje da bi bolje plasirane reprezentacije trebale ostvarivati bolje rezultate protiv slabije plasiranih reprezentacija, a naglasak je stavljen i na veću važnost završnice velikih natjecanja, odnosno manju važnost prijateljskih utakmica, stoji u objašnjenju na stranicama HNS-a.

Na temelju te nove formule Francuska je napredovala šest mjesta do prve pozicije koju je zadnji put držala u svibnju 2002. godine.

Hrvatska je napredovala za 16 mjesta i ponovila najbolji ranking iz lipnja 2013. godine.

Njemačka je u lipnju bila prva, sada je 15. reprezentacija svijeta.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.