KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Hrvatska doživjela poraz u Budimpešti

Nedjelja, 24. ožujka 2019. 20:01 Napisao/la  SC

Mađarska kaznila poznate slabosti

Ivana Rakitića i Ivana Perišića razveselio pogodak Ante Rebića
Ivana Rakitića i Ivana Perišića razveselio pogodak Ante Rebića

 

Hrvatska je doživjela poraz (1:2) u Budimpešti, Mađari su ostvarili prvu pobjedu protiv Hrvatske u povijesti kvalifikacija zbog dva bitna razloga.

Prvi je da je naša reprezentacija primila dva pogotka na postavljenu obranu, a drugi je da svi na svijetu već znaju koliko hrvatska momčad ima problema kada treba igrati na postavljene obrane.

Hrvatska je istrčala u najboljem sastavu kojemu su nedostali samo ozlijeđeni i nespremni braniči (Vrsaljko, Strinić).

Nažalost, u 30. minuti ozlijedio se i Barišić kojega je zamijenio Leovac.

Počela je hrvatska reprezentacija očekivano autoritativno, kontrolirala je kroz posjed lopte početak utakmice protiv naglašeno motivirane domaće momčadi.

Već u 6. minuti Kramarić se neočekivano našao u prilici po Barišićevu ubačaju slijeva, hrvatskog napadača kao da je iznenadila pogreška mađarskog braniča.

Sretna je za Hvatsku bila 13. minuta.

Modrić se ubacio desno u kaznenom prostoru, odigrao prizmeno u sredinu, Kramarić je uklizao i loptu sretno gurnuo Rebiću, koji je ostao sam za mađarskih stopera i s 6 metara gurnuo loptu pokraj Gulácsija u mrežu - 0:1.

Negdje od toga trenutka počeo se mijenjati pristup utakmici: mađarska se momčad počela dizati kroz pojačani ritam i agresivnost, hrvatska je momčad počela gubiti duele na svim dijelovima terena.

Dogodilo se izvjesno.

U 34. minuti Dzsudzsák je s desnoga boka gurnuo loptu iza leđa Vidi, Szalai je ušao u kazneni prostor slijeva i iz mrtvog kuta postigao pogodak zahvaljujući nespretnoj Kalinićevoj intervenciji - 1:1.

U 36. minuti Lovren je tako nagazio Nagyja da je domaći igrač morao izaći krvave noge.

Sudac nije dosudio prekršaj na metar izvan kaznenog prostora.

U drugom dijelu hrvatska reprezentacija iskazala je kronične probleme u igri na postavljene obrane.

Mađarski izbornik, Talijan Rossi, pametno je povukao svoju momčad na svoju polovicu i prepustio posjed lopte gostima.

Tijekom cijeloga duroga dijela lopta je kolala oko zone udarca ispred Gulácsija, ali naša reprezentacija nije uputila ni jedan opasni udarac prema domaćem vrataru.

Jedinu (polu)priliku nije iskoristio Perišić kojemu je lopta u 56. minuti prešla preko noge u odsutnom trenutku.

Na vidjelo je izašlo ono što se zna o kvaliteti svjetskih doprvaka: hrvatska ima nekoliko igrača najviše svjetske klase, ali osim Kramarića nema igrača visoke klase kada se igra na suženom prostoru.

A Kramarić nakon (polu)prilike u 6. minute više nije pipnuo loptu u opasnoj zoni.

Mađarska je pobijedila u 76. minuti.

Nakon ubačaja iz kuta Patkai je na drugoj vratnici dobio zračni duel s Leovcem, koji je pao dok je mađarski igrač odbijenu loptu nogom kroz Kalinićeve ruke poslao u mrežu - 2:1.

Imala je Mađarsku još jednu veliki priliku zahvaljujući nekontroliranim reakcijama u obrani, Rakitić je glavom kratko vratio loptu Kaliniću, Kalmar je bio brži od Kalinića, koji je uspio dotaknuti loptu...

Kalmar je drugi put pokušao, ovog puta Rakitić je na gol-crti odbio loptu.

MAĐARSKA: Gulácsi, Baráth, Kádár, Orban, Dzsudzsák (85 Bese), A. Nagy, Lovrencsics, Pátkai, D. Nagy (40 Varga), Szoboszlai (65 Kalmar), Szalai

HRVATSKA: L. Kalinić, Jedvaj (78 Petković), Vida, Lovren, Barišić (30 Leovac), Rakitić, Brozović, Modrić, Perišić, Rebić (67 Brekalo), Kramarić

 Skupina E, 2. kolo: Mađarska - Hrvatska 2:1 (Szalai 34, Patkai 76/Rebić 13), Wales - Slovačka 1:0 (James 5)

Poredak: Hrvatska, Slovačka, Wales i Mađarska 3, Azerbajdžan 0

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.