AZERBAJDŽAN - HRVATSKA U Bakuu se igra drugačija utakmica nego u Trnavi, sve oči uprte u Brunu Petkovića

Ponedjeljak, 09. rujna 2019. 11:13 Napisao/la  SC

Nema danas ništa lagano bez obzira koliko se naša pobjeda očekuje, ne zavarava nas činjenica da Azerbajdžan još nema bodova, kaže izbornik Zlatko Dalić

Domagoj Vida i Bruno Petković
Domagoj Vida i Bruno Petković

 

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (18) u Bakuu igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Azerbajdžana koji novi Nikola Jurčević.

Uoči utaikmice protiv reprezentacije koja u četiri utakmice nije osvojila ni boda i koja ima gol-razliku 4:12, ne bi trebalo biti ni trunke brige. Posebice nakon onako odigrane utakmice u Slovačkoj:

- Složio bih se da je to bila jedna od najboljih utakmica Hrvatske, svakako otkako sam ja u reprezentaciji, ali izbornik nas priprema da ta lijepa predstava ništa ne znači ako ne pobijedimo Azerbajdžan, kaže Domagoj Vida.

Mađarska večeras (20.45) igra protiv Slovačke, uoči utakmica 5. kola na vrhu ljestvice Mađarska i Hrvatska imaju isti broj bodova (9), Wales i Slovačka imaju po 6 bodova, nitšta u Skupini E nije toliko izvjesno da bi Hrvatska večeras imala pravo na kiks:

- Nema danas ništa lagano bez obzira koliko se naša pobjeda očekuje, ne zavarava nas činjenica da Azerbajdžan još nema bodova. Moramo jako ozbiljno shvatiti utakmicu i ne popustiti niti u jednom segmentu igre u odnosu na nastup u Trnavi. Agresivnost, odgovornost, disciplina, trčanje i kompaktnost moraju biti na visokoj razini. Azerbajdžanci imaju dobrih igrača i mogu svakome zagorčati život. Ipak, drugi smo na svijetu, imamo odlične igrače s važnim ulogama u velikim klubovima te će se najviše pitati nas. Uz pristup iz Osijeka i Trnave sigurno možemo ostvariti cilj i osvojiti sva tri boda. Poštujemo Azerbajdžan, i treba ostati s obje noge na zemlji jer ne živi se od utakmice u Slovačkoj. Svaki je dan novo dokazivanje, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Nije realno očekivati atraktivnu utakmicu kao u Slovačkoj, Azerbajdžan je puno slabija reprezezentacija koja se neće pokušavati nadigravati protiv Hrvatske.

Dalić najavio istu početnu postavu kao u Trnavi, jasno da će se igrači morati adaptirati na drugačije zahtjeve u igri.

Budući da u Bakuu neće biti toliko slobodnog prostora kao u Trnavi, prema vokaciji ključni igrač u napadu trebao bi biti Bruno Petković kvalitete kojega najviše dolaze do izražaja u utakmicama na tzv. postavljene obrane.

U Petkovića su večeras uprte sve oči nakon sjajne partije protiv Slovačke.

Rezultat utakmice protiv Azerbajdžana više će ovisiti o individualnoj kvaliteti nego što je ovisio rezultat utakmice u Slovačkoj gdje je hrvatska momčad na svakom dijelu terena djelovala onako kako priželjkuje svaki trener.

Bezmalo savršeno!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.