STIPE PLETIKOSA HNS ne smije biti u službi pojedinaca, došlo je vrijeme za promjene

Ponedjeljak, 20. studenog 2017. 19:36 Napisao/la  SC

Nismo opterećeni foteljama i funkcijama, već samo moralnom odgovornošću koja nas je povezala, uz nadu da ćemo dobiti priliku rješavati probleme nogometa, kaže Pletikosa

Stipe Pletikosa
Stipe Pletikosa


Stipe Pletikosa deklarirao se kao suradnik Darija Šimića, kandidata za predsjednika HNS-a.

Evo zašto su Goran Vlaović, Mario Stanić i Pletikosa stali iza Šimićeva kandidature: 

- HNS je svijet za sebe, zatvoren i nepristupačan. Osnutkom svoje televizije još su se dodatno izolirali i taj prefiks 'hrvatski' više im ne stoji. Hrvatski nogometni savez bi morao biti savez svih ljudi u Hrvatskoj, a ne samo u službi pojedinaca i po meni je došlo vrijeme za kadrovske promjene. Podržavam kandidaturu Darija Šimića, on iza sebe ima karijeru, odnose u Uefi i Fifi, poslovnu karijeru, čist obraz i legitimitet kroz rad sindikata. Dok se sve u nogometu zadnjih godina srozava, on je kroz stvarni volonterski rad s Marijom Jurićem sindikat podigao iz nule. Naravno, i zbog toga što apsolutno mislim da je vrijeme za promjene. Nisam tip koji će se uokolo razbacivati populističkim izjavama, već sam više za djelovanje na pravi, legitiman način. Uopće ne želim govoriti o vladajućoj garnituri HNS-a, jer je sve o tome već odavno napisano i izraženo navijačkim nezadovoljstvom, već o planu i programu koji će Dario, te mi koji smo s njim, ponuditi. Mislim da je sazrelo vrijeme da svi koji žele dobro našem nogometu počnu komunicirati na takav način, da počnemo davati nogometu, a ne samo od njega uzimati, rekao je Pletikosa za 24sata.

Na pitanje koju funkciju smjera u slučaju da preuzme vlast, Pletikosa kaže:

- O tome smo razgovarali, ali zbilja moram naglasiti da sva četvorica imamo iste stavove, te da nismo opterećeni nikakvim foteljama i funkcijama, već samo moralnom odgovornošću koja nas je povezala, uz nadu da ćemo dobiti priliku rješavati probleme našeg nogometa. Na kraju svoje karijere, u prvom sam intervjuu dao svima do znanja da želim vratiti našem nogometu, bilo kroz reprezentaciju, bilo kroz Hajduk, jer to su moje dvije ljubavi, sve ono što sam stekao tijekom karijere, poznanstva, veze, dobre relacije sa svim klubovima i igračima s kojima sam igrao, kaže Pletikosa koji nabraja prve poteze u slučaju pobjede:

- Apsolutno je prvo potrebno vratiti povjerenje u naš nogomet kroz depolitizaciju i decentralizaciju, te razvijati nogomet kroz ulaganja u infrastrukturu i programe za one koji su nam najvažniji, a to su djeca, igrači, treneri, suci... Ima tu jako puno stvari koji će sigurno javnosti biti prezentirane na pravi način, ali ključ onoga što nudimo je prije svega iskrenost u odnosima, te otvorenost za suradnju prema svima koji žele dobro našem nogometu, a ne osobnom interesu ili očuvanju bilo kakvog statusa, zaključuje Pletikosa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.