HNS, priopćenje: U Hrvatskoj zločinci nekažnjeno pucaju u ljude i napadaju trenere i suce

Četvrtak, 21. rujna 2017. 11:02 Napisao/la  SC
HNS, priopćenje: U Hrvatskoj zločinci nekažnjeno pucaju u ljude i napadaju trenere i suce

Hrvatski nogometni savez reagirao je nakon fizičkog napada na Marija Cvitanovića sljedećim priopćenjem:

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Dinama Marija Cvitanovića koji se dogodio u Zagrebu u srijedu navečer.

Nekoliko napadača sačekalo je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Cvitanovića ispred njegovog doma te ga kukavički napalo palicama, nanijevši mu pritom ozbiljnije ozljede.

Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina.

No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce.

Ponavljamo, nekažnjeno.

Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti - sigurnost i pravdu - trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji.

Apeliramo na državne institucije da reagiraju prije nego se dogodi ono najgore te da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali prije svega - građane Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.