HAJDUK ODBIO ŠUKERA Ivan Kos: Zapustili ste HNL, novce ste trošili netransparentno

Četvrtak, 30. studenog 2017. 15:30 Napisao/la  SC

Pet godina niste riješili niti jedan problem hrvatskog nogometa, dapače, Vi ste postali jedan od njegovih najvećih problema, piše u priopćenju Hajduka

Ivan Kos
Ivan Kos


Propao je pokušaj predsjednika HNS-a Davora Šukera da s čelnicima Grada Splita i Hajduka održi sastanak na temu poboljšanja infrastrukture.

Nakon što je sastanak odbio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, isto je činio Hajduk.

Evo priopćenja Hajduka koji potpisuje predsjednik Ivan Kos.

Poštovani g. Šuker,

u proteklih pet godina više puta smo, između ostalog, prema Vama potencirali temu lošeg stanja nogometne infrastrukture kako u Splitu i Splitsko dalmatinskoj županiji, tako i na području cijele Hrvatske. Sva dosadašnja ulaganju u infrastrukturu na samom sportskom centru Poljud odradili smo bez ikakve potpore HNS-a, a samo u proteklih godinu i pol uložili smo 12.5 milijuna kuna iz svojih sredstava i sredstava Grada.

Za Vašu informaciju, u siječnju ove godine odlučili smo okupiti klubove iz manjih sredina i spojiti ih s konzultantima koji su pronašli natječaj kojim se sportska infrastruktura u manjim sredinama može financirati bespovratnim sredstvima iz Europske unije. To je bio Vaš posao kojim se, od kad ste u srpnju 2012. godine izabrani na funkciju predsjednika HNS-a, uopće niste bavili, a sad biste, deset dana uoči izbora za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, konačno organizirali sastanak na tu temu.

Što nam treba, što možete napraviti, na kojoj lokaciji, zašto i s kojim sredstvima trebalo je biti definirano još te 2012. godine. Od tada je trebala biti napravljena prostorno planska i projektna dokumentacija te do danas izrealizirani projekti. Tada bi netko možda i vjerovao Vašim obećanjima.

Pozivali smo Vas, u više navrata tražili sastanke i razgovor zajedno s ostalim nogometnim dionicima, ali Vas g. Šuker, jednostavno nije bilo briga.

Nije Vas bilo briga za neregularnosti u Prvoj HNL, za stanje u sudačkoj organizaciji, za mlade selekcije, za dodjeljivanje TV prava Prve HNL bez da o stavkama ugovora išta znaju oni koji u HNL-u sudjeluju.

Još prošli tjedan, bez ikakvog ste poštovanja prema klubovima, načelu transparentnosti, ali i izborima koji su pred Vama raspisali natječaj kojim ponovno želite “nekome” na nove tri godine dodijeliti TV prava. Još prije nekoliko mjeseci imali ste važnijeg posla kada se odigravalo Europsko prvenstvo U-17 ili kad se igralo finale kupa ili jučer kad se u Vašem rodnom Osijeku igralo četvrtfinale ovogodišnjeg kupa.

Pet godina zatvoreni ste prema klubovima, navijačima i cijeloj nogometnoj javnosti.

Zapustili ste HNL, a novce koji pripadaju hrvatskom nogometu, trošili ste netransparentno i nenamjenski. Sada, deset dana prije izbora, pozivate na razgovor. Pet godina niste riješili niti jedan problem hrvatskog nogometa, dapače, Vi ste postali jedan od njegovih najvećih problema.

Zbog svega gore navedenog, ne želimo sudjelovati u još jednom Vašem igrokazu i odbijamo poziv na ovaj sastanak. Čvrsto se nadamo i vjerujemo da će nakon 22. prosinca Hrvatski nogometni savez konačno voditi osoba koja će jednako poštovati sve hrvatske klubove i uistinu brinuti za napredak našeg nogometa, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.